Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Monstaz. & Laavalamp - the EP /// Kővágó Dániel, az ember a függöny mögött

2016. július 06. - Írókéz magazin

„Hi I am Daniel. I make music. I made music under the alias Monstaz, and now I make music under the alias Laavalamp. This is the soundtrack of my life, and I am sharing it with you.”

Fél év telt el a hazai elektronikus underground egyik pápájának, Kővágó Dánielnek az utolsó egyéni nagy dobása óta és nem értjük. Ha rajtunk múlna, ott lenne mindenhol. Hogy miért? Például ezért:


És ahogy elnézzük Dani insta, Tumblr, twitter – és a sor kábé a végtelenig írható lenne – profiljait, az kiderül, hogy rengeteg formációban, méretben és alakban jelen is van a zenei vérkeringésben, ami egyrészt tök jó, másrészt meg meggyőződésünk, hogy neki a saját produktjai az igazán ütősek.

A kábé négy évvel ezelőtt életre kelt Monstaz egyszemélyes kommandója már rögtön két olyan számmal kapta a le a fejeket, hogy csak néztünk. A Hands up, és a Give It Away például kocsmától-keripartyig bárhol, bármikor azonnal bevethető bulizene, amik empírikus megfigyeléseink szerint – bár kerestük – nem hagynak lefedetlen területet akármekkora csoportról van is szó.

Akiknek még nincs lővésük arról, kiről is beszélünk, azok is jóeséllyel emlékezni fognak ByeAlex Euovíziós szereplésére… na ott kérjük Dani gitározott a döntő színpadán a magyarországi hipster atya mellett.

band_byealex_eurovision_song_contest_sweden_mfjhhfsfb0kl.jpg


Ennek a kis mainstream-be való kirándulásnak a környékén a Monstaz generálisa egy pici fazonvágással új identitásként elindította a Laavalamp koncepciót, aminek az égisze alatt jelent meg az első saját, azonos című EP fél évvel ezelőtt. Az öt trackes, 18 percnyi utazást itt is érdemes egészként kezelni. Az elegáns, minden erőlködéstől mentes, finoman épített, univerzális, gitárszólókkal megturbózott örömzenét ugyanúgy nem lehet lekapcsolni, mint a Retröspectet – és ezzel azt hiszem mindent el is mondtunk a minőségről.

Aki elindította a cikk eleji videót, az mostanra vélhetőleg ugyanazon a véleményen van, mint mi: több Danit akarunk és mihamarabb. Aki képbe akar kerülni, hogy miújság a Monstaz és a Laavalamp szellemi atyja életében, az bátran keressen utána, a fent említett közösségi oldalak bármelyikén.

Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr148870016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása