Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

ma lesz jó műsor a TV-ben! eztnézdmeg: kigyúrt pasik a nőknek, nagy fegyverek a pasiknak - Bőrnyakúak

2012. február 21. - Írókéz magazin

 

Egy bizonyos Anthony Swofford nevű sorkatona 13 évvel az első Öbölháborúba való menetelése után sok nagy elődjéhez hasonlóan megírta élményeit, ami aztán kilenc héten át tartotta első helyét a The New York Times bestseller listáján. A moziváltozat létrejötte természetes volt.
A Universal emberei az Amerikai szépségért (Ameican Beauty) korábban Oscart kapott Sam Mendest ültette a direktori székbe. De mivel egynél jobb a kettő, a szintén szobortulajdonos Jamie Foxx (Ray) is felkerült a plakátra.
Az igazi húzónév még azonban hiányzott, így meghallgatást is tartottak, ami során a Donnie Darko sztárja, az akkoriban a Túl a barátságon hype hátán lavírozó Jake Gyllenhal éppen magára találó Leonardo DiCaprio-t ütötte ki a nyeregből.
Oscarok ide, Oscarok oda, a Bőrnyakúak noha nem robbantotta fel a mozikasszákat, 70 milliót azért összecsengetett, ami azért vállalható eredmény volt 2005-ben.
Megmondjuk őszintén, a pénztáraknál elért eredmény nem érthetetlen. A mozi nem emelkedett a háborús eposzok közé, nem lett egyike Kelly hősei-nek, de igenis kompakt, pofás háborús néznivaló, főleg így kedd este. Ahogy a jólfizetett kritikusoktól olvashatnánk: 'tisztes iparosmunka, a zsánernek ha nem is tábornoka, de jólfésült hadnagya'.
Mi megnézzük, mert nincs jobb a tévében, mert Gyllenhal egy meg nem értett zseni, és mert úgy emlékszünk akkoriban nem aludtunk el a mozitermi vetítés alatt. Ha van otthon popcorn, dobjuk a mikróba, a film pisiszünetekkel tarkított változata 21:00-kor kezdődik a tv2-n, 11-ig bármikor bekapcsolódhatunk - ja, és holnap szintén jóság lesz: Tom Cruise Különvélemény-e. Imádjuk a sci-fit is, és felírunk a kettes kertévének két pirospontot. Vagy két rúzsfoltot.
Ja igen, aki figyelmesen néz, akár Fenyő Ivánt is felfedezheti itt-ott, sőt szöveges szerepe van, és állítólag nyolcadik a stáblistán (ezt mindenki maga leellenőrizheti). Ha valakit még ez sem izgatott fel, itt a trailer. Ha megnéztük és még mindig semmi, akkor foglalkozzon mindenki a csajával-pasijával - ha épp nincs akkor mondanánk, hogy tegyen be némi pornót, de az mindig ott van a neten, a Bőrnyakúak meg csak néha a tévében, és most az illegalizálók is nyugodt lelkiismerettel alhatnak.



Egy bizonyos Anthony Swofford nevű sorkatona 13 évvel az első Öbölháborúba való menetelése után sok nagy elődjéhez hasonlóan megírta élményeit, ami aztán kilenc héten át tartotta első helyét a The New York Times bestseller listáján. A moziváltozat létrejötte természetes volt. Olaj - háború - katonák: Bőrnyakúak (Jarhead)

A Universal emberei az Amerikai szépségért korábban Oscart kapott Sam Mendest ültették a direktori székbe, de mivel egynél jobb a kettő, a szintén szobortulajdonos Jamie Foxx (Ray) is felkerült a plakátra. Az igazi húzónév azonban még hiányzott, így meghallgatást is tartottak, ami során a Donnie Darko sztárja, az akkoriban a Túl a barátságon sajnálatos okokból indult hype-jának hátán lavírozó Jake Gyllenhal az éppen magára találó Leonardo DiCaprio-t ütötte ki a nyeregből.
Oscarok ide, Oscarok oda, a Bőrnyakúak - noha nem robbantotta fel a mozikasszákat - 70 milliót azért összecsengetett, ami azért vállalható eredmény volt 2005-ben. Megmondjuk őszintén, a pénztáraknál elért eredmény nem érthetetlen. A mozi nem emelkedett a háborús eposzok közé, nem lett egyike Kelly hőseinek, de igenis kompakt, pofás, a valós élményeknek hála, kellő öniróniával és humorral átitatott háborús néznivaló, főleg így kedd este. Ahogy a well-paid kritikusoktól olvashatnánk: 'tisztes iparosmunka, a zsánernek ha nem is tábornoka, de jólfésült hadnagya'.

Mi megnézzük, mert nincs jobb a tévében, mert Gyllenhal egy meg nem értett zseni, és mert úgy emlékszünk, akkoriban nem aludtunk el a mozitermi vetítés alatt. Ha van otthon popcorn, dobjuk a mikróba, a film pisiszünetekkel tarkított változata a kigyúrt hapsikkal 21:00-kor kezdődik a tv2-n, 11-ig bármikor bekapcsolódhatunk - ja, és holnap szintén jóság lesz: Tom Cruise Különvéleménye. Imádjuk a sci-fit is, és felírunk a kettes kertévének két pirospontot. Vagy két rúzsfoltot.

Ja igen, aki figyelmesen néz, akár Fenyő Ivánt is felfedezheti itt-ott, sőt szöveges szerepe van, és állítólag nyolcadik a stáblistán (ezt mindenki maga leellenőrizheti). Ha valakit még ez sem izgatott fel, itt a trailer. Ha megnéztük és még mindig semmi, akkor foglalkozzon mindenki a csajával-pasijával - ha épp nincs akkor mondanánk, hogy tegyen be némi pornót, de az mindig ott van a neten, a Bőrnyakúak meg csak néha a tévében, és így most az illegalizálók is nyugodt lelkiismerettel alhatnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr808355286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sybaris 2012.02.22. 13:13:48

Nem emelkedett olyan háborús eposzok közé, nem lett egyike a Kelly hősei című tucatfilmnek? Mióta eposz a Kelly hősei? Red Line, 22-es csapdája, A Nap birodalma, Emberi sors, Tengeralattjáró! Ezek eposzok. A Kelly hősei egy gyenge tucatfilm. "Kompakt, pofás, a valós élményeknek hála, kellő öniróniával és humorral átitatott háborús néznivaló" Humorral? Mi volt a humor? Az, hogy az "Apokalipszis Most" című film vetítése közben a vértől megrészegült bőrnyakúak ordítanak, mint az állat, hogy öld meg a kölyköt? Ebben a filmben egy csepp humor sem volt! Kegyetlen valóság, amit a pátoszra vágyó nézők nem szeretnek! A szakmai szlengek nagyon trendik, ez már elég a műkritikához:(

60145 2012.02.22. 13:47:38

A fenti szakmai szleng előtt már a nicknév is jelezte, hogy új nép, másfajta raj számára íródik ez a blog. Eddig be sem néztem ide, bunkó magyarként minek is. A FB (sybaris) okozta jöttömet.

95504 2012.02.22. 17:07:59

Köszönjük az észrevételeket, és mivel úgy látjuk van értelme, ajánljuk a Kolin-os írásunkat is. Kellemes olvasgatást, és jó zenehallgatást ( http://www.youtube.com/watch?v=uCg2BoKiuOM&ob=av3e ) kívánunk az (ha jól sejtjük) Uraknak ;-)

sybaris 2012.02.22. 19:39:37

Van uram! Igen uram! Én összehasonlítottam volna a nagy előddel: Full Metal Jacket. Az ilyen filmeket (Sziriana, War, Inc, Bőrnyakúak) az itteni úri közönség nem szereti. Ha nem jó a kritika, a bemutatás, akkor a fáradságot sem veszik hogy reagáljanak. Hajrá!
süti beállítások módosítása