Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Ausztrál költészet és magyar garázsrock

The Jet Buzz - Mr Eugene videoklip

2019. március 21. - Írókéz magazin

 

43326514_1937651189869333_4153836272676241408_n.jpg

Elkészült egy videoklip a The Jet Buzz Mr Eugene című dalához, amely a zenekar tavaly októberben megjelent bemutatkozó kislemezének címadó dala.

A kislemez mindkét dalának szövegét ausztrál költők, James MacAuley és Kenneth Slessor versei adják. A zenekar garázsrockos, garázspunkos hangzása mai modern környezetbe helyezi ezeket a verseket, azok karaktereivel és illúzióikkal. Nem véletlen az ausztrál szál. A kislemezt feléneklő énekes, Stevo, melbourni ausztrál-magyar. A zenekar többi tagja budapesti undergroundban edzett zenész.

A Mr Eugene című dal az ausztrál James McAuley verse alapján készült. Hőse egy baljós cselszövő, a világot káoszba és anarchiába dönteni igyekvő Mr Eugene, akit bár letartóztat a rendőrség, a kihallgatás során kiderül, hogy tehetetlenek ördögi elméjével szemben. 


A szerző McAuley egyébként részese volt a '40-es években 'Ern Malley hoax'-ként elhíresült összeesküvésnek, melynek során álnéven megjelentetett, modernnek tűnő, ám valójában idétlen versekkel a modernizmust figurázták ki.

 A B-oldalon hallható 'To A Friend' szövegét egy másik ausztrál költő, az ország legnívósabb irodalmi díjának is nevet adó Kenneth Slessor jegyzi. A vers a barátságról szól, a dal kíméletlen döngölése pedig tökéletes egy jó kis pogózásra a haverokkal.

 

The Jet Buzz on facebook

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr414707816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása