Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Hitetlen játékkal vereség a Ferencvárostól

2013. szeptember 30. - Írókéz magazin

Nagy reményekkel, bizonyítási vággyal, és tömött lelátókkal várta az Érd, hogy revánsot vegyen a Ferencváros ellen a BL fiaskó miatt. Ezt tudjuk vagy sikerül egy csapatnak, vagy nem. Na, ez nagyon nem sikerült. Lehetne szépíteni a dolgokat, hogy jobb napot fogtak ki a zöld-fehérek vagy, hogy meg lehetett volna szorongatni őket, ha jobban működik a védekezésünk középen, ha a kapufáról befelé és nem kifelé pattan a labda, de sajnos be kell látnunk a hazaiak lélektelen játékukkal, szinte teljesen értékelhetetlen kapusteljesítménnyel, valamint több játékos dekoncentráltságának eredményeképpen a csapat „beleszaladtak a késbe”. ÉRD – FTC 25:33 (14:19).

Igazi rangadónak beillő körítés, tévés meccs, 1200 néző a helyszínen, hibátlan teljesítmény, jó forma. Ezekkel a biztos jelekkel, statisztikával készült mindenki, aki kilátogatott az Érd Városi Sportcsarnokba, vagy leült otthon a karosszékbe, hogy ott izgulja végig a találkozót. Izgulnia valója azonban nem sok akadt. Mondjuk, hogy elég hamar magához vette a kezdeményezést a Fradi, gyors lerohanásaikkal állva hagyta csapatunkat, mindent elsöprő lendületes találataikkal mattolták előbb Oguntoyet, majd a helyére pályára küldött Janurikot is, akiknek védési százalékaikat mérni sem lehetett olyan alacsonyan pislákolt. 10 perc játékidő elteltével Szabó Edinának nem volt más választása, mint 3-7-es állásnál belenyúlni a meccsbe, és kikérni első idejét. Emberelőnyből sikerült kozmetikázni az eredményen, de a négygólos vendég előny nem akart lejjebb apadni, sőt mutatott 8-15-öt is az eredményjelző tábla. Klivinyi Kinga sorozatosan a kapufát faragta, így csupán csak egy-egy Kovács Anna góllal jelezte az Érd, hogy még a pályán van. Schatzl Nadine, és a kapuba beálló Gridnyeva erőfeszítései elismerést érdemlőek voltak, de társakra nemigen találtak aznap. Gridnyeva például 3 perc alatt többször találkozott a labdával (persze, amikor nem a hálóból kellett kiszedni), mint Oguntoye és Janurik együttvéve a 27 alatt. Steinbach ellen azonban neki sem volt ellenszere, így a német gólvágó az első játékrész alatt jócskán javított gólátlagán a maga 6 találatával (14-19).

A folytatás percei sem az érdiek szája íze szerint alakult. A hazai gólcsend további mélységekbe taszították a csapatot, a zöldek pedig támadásban (is) szárnyaltak (15-22). A félidő közepén már azért imádkozhatott a hazai publikum, hogy ne legyen meg a közte tíz, ezzel együtt a rászámolás szégyene, amit még ugyan többször „kitoltak” a hazaiak elkerülni viszont nem tudtak, így az időközben „megfiatalított” zöld-fehérek (Mészáros, Such, Szarka, Szekerczés) végleg megsemmisítették az Érdet. Beállósunk Sara Vukcevic, akinek küzdeni tudása előtt utólag is le a kalappal még 4 percre kiállíttatta magát a végén egy megkérdőjelezett bírói ítélet után, ami már különösebben nem befolyásolta a "rangadót", amit magabiztosan, végig vezetve, vérprofin húzott be a Fradi (25:33).

A látottakkal egy kicsit úgy vagyunk, hogy ezzel a veréssel nem csak és kizárólag a bajnoki veretlenségét veszítette el az Érd…

Javítani október 5-én a Fehérvár otthonában lehet, itthon pedig legközelebb a Győr ellen október 9-én egy jóval bátrabb, és motiváltabb játékkal.

 

fotók: Verebélyi Roland

web

facebook


Four Fingers Franky

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr928355730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása