Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Első blikkünk a 2013-as fesztiválszezonról /// 'Minden ellenállás hasztalan!'

2013. január 12. - Írókéz magazin

Fesztivália 2013 - 'Summer is Coming'

 

 

Tél van. Hideg van. A karácsonyi bejglidömping széles úszógumikat ragasztott derekunkra, a seggünk bucira dagadt a zselés szaloncukortól. Tespedünk.

De mégis: hiába járunk (időnként) bokáig a hóban, a nappalok észrevétlenül, percről percre hosszabbodnak, a forralt bor patakokban folyik le a torkunkon, nyugodtan hordhatunk lenge boxert, a bármilyen mutatós, mégis nyakig bebugyolált csajok nézegetése nem növeli a spontán erekció valószínűségét… Tulajdonképpen minden megvan, hogy elnyújtsuk téli álmunkat, de figyelem: igenis van miért kikászálódnunk  valagunk formáját a hetek alatt felvevő kanapéból!

Tehát irány a futópálya, a konditerem, a swingerklub, mert egyrészt lesz még nyár (szőlő, lágy kenyér, stb), ráadásul kedvenc fesztiváljaink közül nem egy a Pelso partjával fejeli meg a jó időt; s bár hullarészegen már tökmindegy, az első fél órát sem szeretnétek a téli álom során felszedett zsírkupacok mutogatásával tölteni... Szóval vigyázz, kész rajt: íme tök szubjektív, a teljesség igénye nélkül készült ismertetőnk a 2013-as menetrendről:

 


Pannónia Fesztivál – Szántód, Május 16 – 19.

Nekünk a harmadik! - Amit a szabadságtervezőbe elsőnek írunk.

 

Mint hosszú évek óta mindig, idén is a PAFE indítja el a szezont. Ráadásul hetedszer! A várpalotai születésű dzsembori tavaly már a Balaton-parti Szántódon ütött tábort, ez most sem lesz másként. Az első évad óta szépen-csendben gyarapodó, elsősorban magyar zenei alakulatokat színpadra állító PAFE 2012-ben már olyan világsztárokkal fejelte meg az amúgy is minden igényt kielégítő étlapot, mint a Twisted Sister, az Onyx, vagy Flo Rida. A rendezvény növekvő népszerűsége okán ez a húzás várhatóan szokássá válik, de még nincs konkrétum. Ugyanúgy nincs, mint a hazai fellépők névsorát illetően, de senki ne essen kétségbe: a magára valamit is adó zenekarok közül szinte mindenki feltűnt a számos színpad valamelyikén eddig is. Egy biztos: nagyítóval kell keresni a távolmaradókat! (Tavalyi fényképgalériáink egyike)

A PAFE azzal együtt, hogy egyre nagyobb spektrumban és színvonalon szolgálja ki a növekvő számú közönségét, még mindig kezelhető, allűröktől mentes, ember léptékű, szerethető, a magyar pénztárcára szabott árakkal dolgozó fesztivál. Tavaly 6900-ér’ válthattuk a full bérletet, és elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ez a szám ne maradjon négy szemjegyű idén is.

Ja és majdnem elfelejtettük, hogy útjára indult a PAFE beszavazóshowja is, ahol mindenki kedvére oszthat pontokat annak az öt magyar bandának, akiket feltétlenül látni akar majd Májusban… mindezért még két táblagépet is kiosztanak… deal? J

Olcsó sör, kifogástalan kínálat, a strand egy köpésre, közvetlen vasútvonal, normális közönség, élmény, Nyár, sár és nődagonya… PAFE – a mi fesztiválunk 2013-ban is!

http://www.facebook.com/pannoniafesztival

 

 

FOO (Fishing on Orfű) – Orfű, Panoráma Camping - június 19 – 22.

A Lovasi András társalapításával 2008-ban indult, önmagát alternatív fesztiválként aposztrofáló kulturdzsungel igazi meglepetéssel készül.

 

A tematikus napnak nyilvánított első 24 órában a 2010-ben elbúcsúzott Kispál és a Borz előtt vágják ki a díszlépést a fellépők. A Punnany Massif, a Subscribe, a Soerii & Poolek, az Intim Torna Illegál, a Compact Disco, az Óriás, de az Alvin és a Mókusok is már biztos résztvevők, a lista pedig folyamatosan bővül… de ha ez nem lenne elég: akik a tematikus napon landolnak a Panoráma Camping kertjében, plusz Kispál kiadványt pakolhatnak a hátizsákba.

Ha csak az extra nap coverelő fellépőit nézzük, máris biztosak lehetünk benne, hogy mit is kapunk a pénzünkért… a decemberi akcióban 10990 forintért vesztegetett bérlet ára nyilván felfelé mozog, de bőven a tűrhető kategóriában.

http://www.facebook.com/fishingonorfu

 

 

EFOTT – 'ZÁNKA, csak szabadon’, június 25-30.

 

Jó, 1976-óta tartó szokását megtartva, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója idén is új kilövőállást keresett, így Velence után a több nemzedék kollektív Balaton-tudatát meghatározó gyermekváros, Zánka, pontosabban az ottani Új Nemzedék Központ válik a 2013-as buliszigorlatok helyszínévé. Ami nincs a 209 hektáros területen, az igazából nem is kell. A mikénteket és hogyanokat egyelőre homály fedi, de aggodalomra semmi ok, majdnem két emberöltőnyi múlttal a háta mögött az EFOTT nem fog csalódást okozni. A bérlet ára itt valahol 15 rugó környékén fog mozogni (március 31-ig 15.490 HUF elővételben), ami hat napért, és a tényért, hogy az EFOTT-on lehetünk, szerintünk nem sok. Az idei happeninget egyébként a Budapesti Corvinus Egyetem dirigálja, szóval a látogatói csúcs valószínűleg megdől.

http://www.facebook.com/efott

 

 

HEGYALJA – Tokaj, június 25-30.

 

Na ezzel az EFOTT-HEGYALJA kombóval el is érkeztünk ahhoz a paradoxonhoz, amitől könnybe lábadt a szemünk… Az egy seggel két lovat ugyebár nem megy, ráadásul a 380 km-es közúton mért távolság megnehezíti a napijegyes offroadolást is. Szóval választani kell.

A köztudatba rockfesztiválként beépült, pont tizennegyedjére összepakolt táborozás egyébként korántsem annyira egysíkú, mint gondoljuk, ráadásul itt néhány külföldi banda már tavaly beírta a naptárába Tokaj – Rakamazt. Közülük a legismertebb talán a német színekben versenyző veterán techno banda, a Scooter, de jön egy rakat különítmény az Újvilágból, sőt, a brit vonal is az íven van, de jön banda a Finlandia őshazájából is. A várhatóan bővülő listát egyébként megtaláljátok a hivatalos oldalukon (facebook too).

A helyszín 2000-óta változatlan, szervezési nehézségekre nem kell számítani, olajozottan működik majd a headbanger.

A Hegy’-i heti bérlet április uccsó pillanatáig 16.900-ba kerül.

http://www.facebook.com/hegyaljafesztival

 

 

VOLT - Sopron, július 3-6.

Nakérem a VOLT-os csapat sem tétlenkedett: eddig övék a legígéretesebb nemzetközi lista; bár lehet, hogy nem hosszabb a többiekénél, de igen izmos. Jamie Woon, Example, Parov Stelar Band, Queens of the Stone Age, és a néhány éve már a csillagok között járó Thirty Seconds To Mars közül bármelyik húzónév lehetne bármilyen feszten – rengeteg más is lesz, de ez az öt név már magában levágja az összes biztosítékot.

A honlapon egyébként működik a Pannóniásokéhoz hasonló Kívánsággép, de itt már akár 10 kívánt nevet is írhatunk a rublikákba.

http://www.facebook.com/VOLTFesztival

 

 

FEZEN - Székesfehérvár, július 31 – augusztus 3.

 

A fehérvári klubélet egyik motorjának számító, városon belül több színtéren is jelen levő szórakozóhely igen szép közönséget épített ki az egykori Banhof területén. A klub belső építésű fesztiváljának teret adó, kellően egzotikus MÁV Pálya igazi játszótér lesz az erre fogékonyaknak.

A lista fölött ebben a pillanatban is pályamunkás ruhába bújt amazonok izzadnak teljes mellbedobással, és két nemzetközi nagyágyút már sikerült is levadászniuk: a Deep Purple, és az Arch Enemy – utóbbiról már azt is tudjuk, hogy elsején robbantja fel Alba Regiát..

A 3+1 napos bérletet február tízig tavalyi áron, 9900 magyar pénzért  tehetjük a kirakatba.

http://www.facebook.com/FEZENFesztival

 

 

Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr488355610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása