Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Sziget 2012- A második nap időzített dallambombái

2012. május 20. - Írókéz magazin

A közelmúltban beszámoltunk már Nektek arról, hogy mennyire epekedve várjuk a legbombasztikusabb magyar fesztivál augusztus 6-ai eljövetelét. Lelkesedésünkből hangyányit sem vesztettünk, így most a második nap zenei specialitásai közül válogattunk nektek- a válogatás ismét szubjektíven történt!

 

Korn

Egy híján húsz éves pályafutással, és eladott albumok millióival a háta mögött az amerikai nu-metal banda a második nap legillusztrisabb fellépője. Tíz nagyszerű albummal írták be magukat a könnyűzene zsúfolt történetébe, amiknek már a borítói is árulkodnak arról az ambivalens, a zsenialitást és a totális elborulást ötvöző utánozhatatlan stílusról, amit a zenekari tagok (Jonathan Davis énekes, Reginald 'Fieldy' Arvizu basszusgitáros, a gitárszólókért felelős James 'Munky' Shaffer és a 2007-ben csatlakozott dobos, Ray Luzier) képviselnek.  Tehetségüket a szakma is elismerte már, méghozzá két Grammy-díj formájában. A Szigetes koncert fő alapanyagául valószínűleg legutóbbi albumuk, a 'The Path Of Totality' ritmusai fognak szolgálni. Ezekben az agymenésekben a mostanában túlhájpolt dubstep-et használják fel saját, egyedi recept szerint, aminek a betetőzése egy Skrillex-es közreműködés. Kíváncsian várjuk, hogy hangzik mindez élőben.

 

 

 

 

 

Crystal Fighters

Ezt az egyedülállóan izgalmas brit-spanyol bandát nem csak a nevük miatthasonlítják a Crystal Castles-höz: olyan védjegyszerűen jellegzetes, dinamikus stílusmixet alkottak, melyek egyértelműen azonosíthatóvá teszik mindkét zenekart a többnyire homogén alternatív tánczenei szférában. A még csak egy albummal büszkélkedhető, öttagú Crystal Fighters muzsikájában a tradicionális baszk hangszerek uralta kultúraspecifikus elemek furcsa, de az igényes fül számára mégis kellemes harmóniában tudnak együttlétezni például a keményebb dubstep, és elektronikus ütemekkel is. Zenéjük pikantériáját tehát az adja, hogy a mindenki számára ismerősen csengő globálist keverik a laikusok számára lebilincselően szokatlan lokális komponensekkel. Különleges dalaikkal minden bizonnyal felrázzák majd az alkoholmámorban lebegő, vagy csak szimplán kimerült fesztiválozókat.

 

 

Caro Emerald

Az énekesnő hamisítatlan jazz-csemegét hoz majd a Sziget közönségének a nem is oly messzi Hollandiából. A fiatal énekesnő 2009-ben debütált 'Back It Up' című számával, majd 2010-ben robbant be végérvényesen az európai zenei piacra: a 'Deleted Scenes From The Cutting Room Floor' elnevezésű első albuma harminc hétig vezette a holland lemezeladási listát, és hetvenhét hétig tanyázott az első tíz közt, amivel megdöntötte a popfenomén Michael Jackson Thriller-es rekordját. Egy ilyen bájos énekesnő előadásában még egy klisés Lady Gaga sláger is sokkal élvezhetőbb, és biztosak vagyunk benne, hogy nem csak a Szigeten fellelhető holland kolóniáknak fog emlékezetes perceket okozni.

 

 

 

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin


A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr848355446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása