Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Beat Dis- Magyar trip-hop ősrobbanás

2012. május 13. - Írókéz magazin

A Megasztáron szocializálódott fiatalok talán értetlenül állnak egy olyan komplex zenei élmény előtt, melyet a Beat Dis nyújt: meglepően frissítő oázisai ők az egysíkú magyar könnyűzenei életnek, akik a világ bármelyik színpadán sikerrel elégítenék ki az igényes zenei produkciókra szomjazók szükségleteit- és nem pusztán az univerzális angol szövegek miatt!


Az idén tíz éves zenekar motorja a szombathelyi Csigó Tamás, aki lehengerlő személyiségével és nyers, elemi erejű szövegeivel uralja az étert, és szünet nélkül képes fogva tartani a közönség figyelmét. Aki már járt
Beat Dis koncerten, az tanúsíthatja, hogy kellemes rabság ez, főleg ha számításba vesszük az énekesnőt, Judie Jay-t is, aki szuggesztív, erotikus hangjával kompenzálja a néha agresszív szövegelést. A zenekari összkép Déri Zoltán (basszusgitár), Gergácz Gábor (gitár) és Rozmán Zoltán (dobok) állandó tagok, illetve Dimanovszki Natalie újonc énekesnő, Schöner ’DJ Rocksteady’ Dániel (producer) és Tompa Zoltán (gitáros) beugró tagok közreműködésével áll össze. Ebben a különleges csemegét adó zenei receptben a trip-hop adja a fő ízt, amit többek közt hip-hop és rock elemek is fűszereznek. A néha kíméletlenül, pofonütésszerűen szókimondó (’it's critical and comical, my existence is only physical’- Criminal), máskor versszerű, metaforikus dal- és rapszövegek (’i will be a message, an afterimage, you're the living element of a sign language’ - Horror Mirror) pedig csak a hab a tortán!

A banda már számos nagylemezt tudhat magáénak: zseniális fejlődéstörténet ez, és már a kiindulópont, a 2003-as Genetik Gift is ékes példája a tagok természet adta tehetségének. Ezekhez a dalokhoz még Zaida Rivas amerikai énekesnő adta az énekhangját, valamint a londoni MC Jez keze nyomát is érezni a lemezen.

2007-ben készült el a második album, a Keep Still, amelyről a legnagyobb sláger a Just Like: az egyik legnagyobb hazai közönségfilm, a Valami Amerika második részének egyik emlékezetes jelenetében is felcsendül. Kétségkívül ez is hozzájárult a jelentősebb rajongótábor toborzásához, és a népszerűséget a három videoklip is bizonyítja. Ezekben a nagy hatású számokban már Judie Jay hipnotizál.


A legutóbbi, Proof Positive, és az azt kiegészítő, szintén 2009-es Analyze This/Vicarious Pleasure pedig stílusos bizonyítéka a briliáns, változatos stíluselemekből komplex, kiforrott egésszé összeálló „zenei személyiségnek”, melyből süt a magyar viszonylatban ritka kincsnek számító hitelesség és egyediség.


 

Tehát ha szeretnéd kicsit kényeztetni a dobhártyáid, akkor sürgősen keresd fel a zenekar hivatalos honlapját, ahol ingyen letölthető minden szám!

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr48355442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása