Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Megálljt parancsoltak a Parknak, mégsem lesz dimenzióváltás?

2012. május 03. - Írókéz magazin

Gőzerővel készültünk a várva-várt és fenomenálisnak ígérkező új szórakozó-komplexum, a Park megnyitására. Szexi Ribizli már az elviselhetetlen hőséget enyhítő hideg sört is érezte a szájában, amikor (képzeletben az ausztrál óceánparton, valójában azonban csak) a neten szörfözve, a Park hivatalos Facebook oldalán belebotlott az ominózus sajtóközleménybe.

Ez olyan szituáció, amikor hirtelen azt se tudod, hogy sírj, vagy inkább nevess: a helyzet abszurditását csak fokozza a tény, hogy néhány hete a Zöld Pardon nyitókoncertje előtt is szinte szóról szóra ugyanez volt a forgatókönyv. Valóban ennyire szőrösszívűek és bürokratikusak lennének az önkormányzatokban csücsülő hivatalnokok, vagy netán a két szórakozóhely konkurenciaharca áll az események mögött? Az biztos, hogy a potenciális közönség- a felspanolt zenebarátok, akik lelkesedve fogadták a nyári, fullasztó fővárosi betondzsungel üdítőnek ígérkező buliszigeteit- nincs elragadtatva a fejleményektől. De távol álljon tőlünk mindenféle politizálás, vagy bírálat, nézzük inkább a tényeket!

A nagyon korrekt, részletes közlemény szerint a Park főszervezői egy kivételével az összes szakhatósági engedélyt megszerezték (a hitelesség fenntartása érdekében az előkészületek és az engedélyek beszerzésének kronológiája megtekinthető a tájékoztatóban), és a legutolsó pillanatig vártak arra, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat jegyzője lepecsételje az utolsó, „a zenés-táncos rendezvények tartására” vonatkozó engedélyt. Mindezidáig ez nem történt meg. Ez minden bizonnyal mind a szervezőknek, mind a nyitónapi koncertre jegyet váltóknak, mind a sztárvendégnek, Richard Dorfmeisternek nagyon kínos.

A nyitókoncertet egyébként megtartották, viszont a szabályok maximális betartása érdekében a Nagyszínpad helyett egy kisebb színpadra, a Popart Electronic zenei színtérre „száműzték” az előadót, a közönség létszáma pedig maximum 1000 fő lehetett. Ezen kívül a zártkörű Hoppá klub nyithatott csak ki ma este.  Jó hír azoknak, akik már újítottak maguknak Parkos tikettet: ezek a kisebb helyszínekre érvényesek lesznek a nyitóhétvégén, de aki akarja, vissza is válthatja a jegyeket (vagy a szerencsére bízhatja magát, és reménykedhet, hogy felhasználhatja egy későbbi koncerten).

Nem tudjuk, hogy kik az ügy mögötti érdekgazdák, és milyen szövevényes motivációs hálózatok húzódnak a háttérben. Csak zsigerből jövő szomorúságot és értetlenséget érzünk amiatt, hogy egy olyan termékeny kezdeményezést próbálnak csírájában elfojtani, amely a városi fiataloknak kulturált találkozóhelyet biztosítana, emellett pedig nem titkoltan a fiatal tehetségeknek is lehetőséget nyújtana, művészeti ágtól függetlenül; és melynek szervezői ráadásul a jelek szerint a sokszor átláthatatlan bürokratikus útvesztőket is példásan és becsületesen végigjárják. Valamint gondoljunk bele abba, hogy vajon milyen véleményt formál egy olyan, zenei berkekben tapasztalt és neves előadó, akit ilyen keszekusza körülmények fogadnak...

A nem túl kecsegtető konzekvenciákat mindenki vonja le saját maga... Mi azért mindenesetre szurkolunk, és reménykedünk, hogy végül minden jóra fordul!

 

szexy ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

http://irokezmagazin.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr518355432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása