Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

The Kolin: KISS-KISS, BANG-BANG

2012. április 13. - Írókéz magazin

Akár ez is lehetne a  címe a mostanában nem csak a polgárpukkasztásairól, különc és vagyonokba kerülő fellépőruháiról, nemzetközi díjairól (MTV Music Awards), mindig szexi fellépéseiről és tényleg minőségien összerakott zenei anyagairól ismert Kolin új albumának. Mint az már mindenki számára ismeretes - legalább is mi ezt feltételezzük -, Márkóék (a botrányosan fiatal dán banda, az LSD on CIA társaságában rendezett) múlt szombati pécsi fellépése színpadi "vérfürdőbe" torkollott, ezáltal félbe is kellett szakítani a koncertjüket, és Márkó sebesülését a sebészeti ügyeleten több öltéssel kellett összevarrni.


Aki járt már valaha életében Kolin koncerten, az tudhatja, hogy a csókjelenet egy zenekari showelem, amit Márkó rendszeresen el is játszik egy általa kiválasztott szimpatikus fiatal "csitrivel", akikből van önként jelentkező szép számmal. A "villám" (a féltékeny don juan ökle) akkor csapódott be, amikor épp a dolgok közepében voltak a felek.

Idézzük Márkó szavait a brutális támadás után:

"Az ütés nem fájt, a varrás nem fájt, inkább a mocsári kulturálatlanság fáj, ami Magyarországon, pláne vidéken folyik. Több országos európai turnéra készülünk a dán barátainkkal, akik most azt látják, hogy van egy ország, ahol vidéken az előadókat megüthetik a színpadon. És nem csak az értő és tudatos közönséget hiányolhatják (teljesen jogosan), hanem a megfelelő szervezői hozzáállást is (az üzletvezető alkudozni kezdett a gázsiból, mondván, a zenekar nem játszotta végig a koncertet, hanem helyette az ügyeleten lazsált. Természetesen az A38 színvonalától ők is és mi is le voltunk nyűgözve.) Sajnos itthon a nagyközönség nem tart még ott, hogy értékelni, vagy akár csak befogadni is képes legyen egy produkciót. Nem tudják megkülönböztetni a színpadi és a valódi világot. Amíg ilyen mocsári szörnyekbe botlunk itthon, inkább minden erőnkkel külföldre koncentrálunk."


Viszont az a lavina, és alpári szitkozódás, sárdobálás, ami a  facebook közösségi oldalon ezek után elindult, az tényleg nem európai országhoz méltó, dehát végül is Magyarországon vagyunk. EMBEREK! A világért sem szeretnénk konkrét állást foglalni az ügyben, további összeesküvés-elméleteket gyártani meg pláne nem, csupán a vidéki mocsár lakóiként éreztük magunkban a bátorságot, hogy nyilatkozzunk az ügyben. Most szemezgessünk egy kicsit az amúgy már rég másról, és nem az ütésről, valamint a "vidékizésről" szóló friss heti hírekből:

Lemondta a Kolin fellépését a Fishing on Orfű!

A Fishing on Orfű fesztivál szervezői sajnálattal értesültek az inzultusról, amely Linczényi Márkot, a Kolin frontemberét érte a napokban Pécsett. Az előadót április 7-én, koncertje során érte fizikai bántalom a város egyik patinás klubjának színpadán, melyet követően a koncert megszakadt.

Köztudott, hogy a tettlegességet kiváltó ok a zenekar egyik szokásos show-eleme volt, mely során Linczényi egy, a közönség soraiból jelentkező hölggyel váltott csókot. Ezt követte egy, a csókot nehezményező férfi támadása.

A június 21-23 között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű szervezői az esettel kapcsolatos általános pécsi felháborodás nyomásának engedve, valamint az atrocitás megismétlődésével kapcsolatos kockázatok minimalizálásának érdekében a mai napon lemondták a Kolin zenekar Fishinges fellépését.

A FOO évek óta tematikusan állítja össze az egyes színpadok programját; a Kolin az első napon játszott volna, olyan, többnyire önmagát nem feltétlen komolyan vevő és leginkább a szórakoztatásra koncentráló produkciók mellett, mint a Bëlga, a Soerii & Poolek, a Kelemen Kabátban vagy a Marlboro Man.

A Kolin helyett a neves szlovák art-pop formáció, a Longital lép majd fel.

(A Fishing on Orfű szervezőinek közleménye)

Törlik a Kolin vidéki Instagram-képeit!

Vezető animgif-készítő Tumblr-oldalak szólaltak fel a vidéki koncerthelyeket lemocsarazó frontember ellen.

"Nem létezik, hogy valaki így beszóljon" - írta egyik kiugróan népszerű, öt ember által reblogolt posztjában Granitelefant, majd a Kolin zenekar általános bojkottjára szólított fel. A mozgalomhoz olyan meghatározó fesztiválok is csatlakoztak, mint az Etyeki Répafesztivál, a Kálvin téri aluljáró, valamint Kolin Márk unokatestvérei.

Időközben a Facebook is meghozott egy nehéz döntést: az újonnan megszerzett Instagram-alkalmazásból törlik az összes vidékre geotaggelt Kolin-képet, de módosítják a keresési feltételeket is. Ebből következően már nem a Kolin honlapja lesz az első, amikor rákeresünk bármelyik weboldalon a mocsári hipszter kifejezésre.

Az ügyről megkérdeztük Deutsch Tamást is, de csak annyit kérdezett: "Ki a faszom az a Kolin?".

(Hírcsárda)

Nem tudni hova züllik még az ügy, de ígérjük tájékozódni fogunk. Emellett sok szerencsét kívánunk a Kolinnak Dániában, az európai turnéjukon, mert mindezek ellenére szeretjük Őket, és várjuk hazatérésüket- Mi ott leszünk!

FourFingers Franky

https://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

http://www.irokezmagazin.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr358355398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása