Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Red Boat- Vörös csónak a funky hullámain

2012. április 06. - Írókéz magazin

A tehetségkutatók kreált üdvöskéitől telített magyar zenei piacon nagyítóval kell keresni az olyan lendületes, egyedi zenekarokat, mint a 2009-ben alakult Red Boat Band, melynek tagjai nemrég egy hirtelen fordulattal Red Boat-ra rövidítették a nevüket.

A funky, a soul és az acid jazz örvényein lavírozó Vörös Csónak nemrég nyerte el a reményeik szerint végleges felállást: a formáció élén Fehér Fruzsina énekesnő brillírozik, akinek rekedtes, szexi énekhangjához lehengerlő színpadi jelenlét társul. Már ez az ütőképes kombináció is elegendő lenne a nézősereg beizzításához, de ez még koránt sem minden! Fruzsi énekéhez tehetséges, és nem mellesleg rendkívül jóképű pasik adagolják az ütemeket. Mind külön egyéniségek, de ami közös: mindnyájukról lerí, hogy imádják, amit csinálnak, és öröm nézni, amint a zenebűvészet közben átlényegülnek a dallamokkal.

A többnyire feldolgozásokat (a teljesség igénye nélkül: Jamiroquai, Incognito, Tower of Power, Tom Jones stb.) játszó fiatalok a közelmúltban egy saját szerzeménnyel, a Breath-el is előrukkoltak, amit egyre több fellépésen hallgathattok meg Budapest menőbbnél menőbb helyein - a múlt héten például az Old Man’s Music Pubban és a Jam Pubban is hipnotizálták az eleinte még gyanútlan közönséget. Legközelebb a Blaha és az Astoria közt félúton, a Nagydiófa utcai Parkoló Pubban lépnek színpadra április 13-án, pénteken, és ez a balszerencsésnek vélt dátum a koncertre ellátogatóknak kellemetlenséget tuti nem, maximum a hosszú távú memóriába berögzülő dallamorgiát fog hozni. Kalandozzatok tehát Fruzsiékkal a funky világában!

Villáminterjú a csónak szirénjével, Fehér Fruzsinával :

Minek/kinek a hatására fordultál a jazz és a funky irányába?

Fruzsi
14 éves korom óta ilyen stílusú zenéket hallgatok. Az otthoni közeg is közrejátszott abban, hogy ezen a zenei ösvényen indultam el: édesapám koncertszervezőként is dolgozott, sok funky és jazz zenekarnak segített a boldogulásban. Az csak adalék információ, hogy 7 éves koromtól zongorázni tanultam, és már akkor sem a klasszikus darabok kötöttek le.

Hogy kell elképzelni a Red Boat megalakulását és tagcseréit? Ismerősök verbuválódnak össze, vagy válogatót tartotok?

Fruzsi
A Red Boat első felállása baráti társaságból alakult ki, azonban elég hamar kiderült, hogy a zenekar az örömzenélésen kívül egyéb célokat is kitűzhet maga elé. Sajnos az eredeti felállással ezt nem tudtuk összeegyeztetni, így a koncertképes zenekar egy-két tagcsere után állhatott csak össze. Cserék persze azóta is történtek, de 2011. szeptembere óta fix a csapat, megtaláltuk saját hangunkat Fekecs Ákos (dob), Marsal Feri (billentyű) és Balla Gergely (gitár) csatlakozásával. Kaján György (trombita), Csík Norbert (konga) és Rohoska Gábor (basszusgitár) alapítótagként a mai napig kitartanak a zenekar mellett.
A tagcserék mindig megbeszéléssel, céltudatosan zajlottak, válogatók nélkül, zenei és emberi tartalmakat egyaránt figyelembe véve.


Mi volt életed eddigi legemlékezetesebb koncertélménye?

Fruzsi
- Egyik legmeghatározóbb (stílusba vágó) koncertélményem a Jamiroquai koncert volt a Kisstadionban, 2002-ben. Már akkor az egyik kedvenc zenekarom volt, és emlékszem, hogy megvadult tiniként a második sorban tomboltam. A tavalyi Szigetes Prince koncert is egy nagyon komoly zenei élmény, nagy vágyam volt a "mestert" élőben hallani.
Saját feledhetetlen koncertélmény a zenekar második fellépése, ekkor az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Pély Barnabással (United) közösen léphettünk színpadra. Barna karizmatikus személyiségével, muzikalitásával és előadásmódjával hihetetlen energiát adott a zenekarnak, kijelölve a továbbfejlődés útját.

Mit üzensz az Írókéz olvasóinak?

Fruzsi
- A funky életérzés nem csak a "jól öltözött" 30-as, 40-es korosztály egyhangú, középtempójú bulizenéje. Egy új hangvétellel ez a zene a reneszánszát éli és fogja is élni, amiért mi is mindent megteszünk!

Köszi, és sok sikert kívánunk a zenekarnak!

 

A cikkben látható koncertfotó az Old Man's Music Pub tulajdona.


szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

http://irokezmagazin.hu/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr188355390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása