Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Az utolsó pillanatban eltékozolt győzelem Vácott

2014. január 21. - Írókéz magazin

A korábbi nagy csatákra emlékezve (a tavalyi alapszakasz küzdelmei után a bronzcsatában is összekerültek a felek) a hétvégén is hatalmas, mindvégig kiélezett mérkőzést játszott az Érd a Vác otthonában, az NBI-es női kézilabda bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában.

Az első percektől kezdve az első félidő végéig teljesen kiegyenlített játékot láthattunk. Két hazai találatot követően előbb Wolf szépített hétméteresből, majd Bognár lőtt gólt. Koren kiállítását követően sikerült emberhátrányból megfordítani a találkozót (4-5), amit a hazaiak gyorsan lereagáltak a 7-6-ra módosították az eredményt negyed óra játék után. Szabó Edina kapuscserét eszközölt (Oguntoye-t Janurik váltotta az érdi kapuban), amit Janurik rögtön meg is hálált több nagy védést is bemutatva beállását követően. Úgy tűnt Kovács Anna remek percei követően, hogy többgólos érdi vezetéssel vonulhatnak szünetre a felek, de ezzel valószínűleg nem értett egyet a Vác, mivel az utolsó négy percben hármat is betermeltek az érdi kapuba, így minimális előnnyel várhatták a folytatást (16-15).

A második játékrész képe sem sokkal változott, hol az egyik csapat rázta meg magát és lépett meg kettő találattal, majd a másik . Klivinyi első(!) gólja az egyenlítést jelentette, Szekeresé már az újabb érdi előnyt. Egy hatperces periódust (5-1) követően 22-20-as vezetés állt az Érd neve mellett a 43. percben, ezzel együtt semmi sem dőlt el a mérkőzés végjátékát jelentő utolsó 10 percig. Kétgólos érdi vezetésnél (24-26) Vukcevic találatát a játékvezetők érvénytelenítették, majd Ogu fogott meg két váci ziccert, így megőrizve a kétgólos fórt. Az utolsó öt percbe egy Balog által értékesített büntetővel (először dagadt háromgólosra a két gárda közti különbség) mentek bele a csapatok (24-27).

Kamper Olívia (a váci játékos 7 találatig jutott a mérkőzésen!) három találatával hozta döntetlenre csapatát. Vukcevic gólja már-már érdi győzelmet sejtetett, de Nikcevic dudaszókor jegyzett szabaddobástalálatával pontot mentett a hazaiaknak, megfosztva ezzel az Érdet egy értékes paprikás hangulatú idegenbeli győzelemtől (28-28).

Öröm az ürömben, hogy az érdi csapat ezzel az egy megszerzett ponttal is fellépett a dobogó harmadik fokára maga mögé utasítva a Dunaújvárost!

Junior és ifjúsági csapatunk sajnos még ekkora "szerencsével" sem járt:

Junior: Vác - Érd 31-26

Ifjúsági: Vác - Érd 27-17

 

Eddig nem közölt eredmény az NBI alapszakasz 14. fordulójából:

Felnőtt: Érd - Veszprém 21-16

Junior: Érd - Veszprém 26-40

Ifjúsági Érd - Veszprém 23-21

 

Következő mérkőzés, NBI alapszakasz 16. forduló:

ÉRD - DVSC (2014.01.22. 18:00)

 

fotók: Verebélyi Roland


Four Fingers Franky

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr168355776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása