Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Pénteken tetőzik a Kaukázus visszatérése /// Aphrodite talán, kozmonauták biztosan!

2013. december 17. - Írókéz magazin

A 2004-es Majdnem Kína anyagából, valamint készülő nagylemeze friss dalaiból egyaránt válogat a Kaukázus december 20-án, pénteken a budapesti Barba Negra klubban. A banda - all star válogatottja mellett -  világpremierül színpadra viszi új, Ciprus (Szódával elmegy) című számát is. Hogy Aphrodite eljön-e szülőszigete leleplezésére, nem tudni, de az utóbbi idők egyik legígéretesebb agyas rockot játszó bandája, a Kozmosz biztosan ott lesz.

 

A minőséget fogyasztó közönség által a hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb zenekaraként számon tartott Kaukázus december 20-án, pénteken este a budapesti Barba Negra klubban búcsúztatja az évet a Majdnem tíz év című koncerttel.

A 2010-túl 2013-ig cigiszüntetet tartó banda idén tavasszal alakult újjá. A sokak által régóta várt feltámadás után a Kaukázus helyből végigjárta a legfontosabb fesztiválokat; miután a tagjai újra összecsiszolódtak a színpadon, a zenekar visszatért a próbaterembe, és ígéretéhez hűen elkezdett új anyagon dolgozni. A hírek szerint igencsak termékeny hónapok első fecskéit is szabadon engedik a srácok most pénteken.

- A készülő album zenei szövete elég eklektikus, ami korábban is jellemző volt ránk, hiszen nincs egységes Kaukázus-stílus. Most is kísérletezünk nagyzenekari szólamokkal, a 80-as évek korai újhullámos hangzásával és minimál hangszereléssel is. A készülő lemezről ezen a koncerten mutatjuk be először élőben a Ciprus (Szódával elmegy) című új számunkat. A zenéje vidám és táncolható, a szöveg pedig arra utal, hogy manapság mindent elintéznek helyettünk vagy a dolgok elintéződnek maguktól. Nem érdemes agyongörcsölni a dolgokat, mert aminek meg kell történnie, az úgyis megtörténik. A dalpremieren kívül elővesszük a Majdnem Kína című lemezünket, ami amolyan programadó anyagnak mondható a Kaukázus életművében. Erről párt dalt a szélesebb közönség sosem hallhatott tőlünk élőben, mert csak demó verzióban léteztek, és a zenekar indulásakor játszottuk őket utoljára – mondta Kardos-Horváth János, a Kaukázus dalszerző-frontembere.



A december 20-i est vendége a Kaukázushoz hasonlóan öntudatos, különutas zenekarok fiatalabb generációjának képviselője, a Kozmosz. A koncertek 20 órakor kezdődnek. A jegyek elővételben 1700, a koncert napján a helyszínen 2200 magyar forintba kerülnek - koncertre szánt pénz ennél jobb helyre nehezen kerülhet...

https://www.facebook.com/events/581623781909952/?ref=ts&fref=ts

http://kaukazus.hu/

http://www.facebook.com/pages/Kauk%C3%A1zus/569503689731473

http://www.barbanegra.hu/

https://www.facebook.com/BARBA.NEGRA.MUSIC.CLUB


RKZ

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr168355764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása