Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Wasabi Kht. - Aranyat ér az egyedi eklektika?

2013. november 25. - Írókéz magazin

Három évvel ezelőtt a szaksajtót körbejárta a hír, miszerint a Zanzibár egykori gitárosa, Nagy Gábor új zenekart alapított Wasabi Kht. néven. A Gábor mellett Hajdu Nellit, a Varga Zsuzsa Band-et és a Frashfabrikot is megjárt Hain Rékát, valamint Kludovácz Csabát foglalkoztató bandának pont ennyi időre volt szüksége, hogy eljusson az első önálló nagylemezig.

 

wasabi

Az Aranyat ér című albumra 13, az eltelt évek megannyi koncertjén ’tesztelt’ szerzemény került. A dalszerzés oroszlánrészét Gábor vállalta, a szövegek többségét Nelli írta, de ha úgy adódott, Réka is letette a basszusgitárt, sőt Csaba is kijöhetett a dobok mögül, hogy hozzátegyen a közöshöz. Az eredmény nem is maradt el.

A leginkább a jazz, az altrock és az elektronikus zene ösvényeit járó társaság kikerülte az elsőlemezes bandák örök hibáját. A lemez, bár megcsillan benne az összes képviselt műfaj, mégis egységes, de nem zsúfolt. Minden pillanat érthető, átélhető, élvezhető;  a korong struktúráját is csak dícsérni lehet, bár mi nem a ’Fáradt vagyok’ című tracket tettük volna a sor végére – főleg, hogy pont ezt a kijelentést nem tudjuk elképzelni a lemez végighallgatása után.

 

 

A lemezt kísérő, az amúgy szerintünk sokadik reneszánszát élő klasszikus slow-motion technikát használó, ötletes mozgókép Rugli Péter fényképezőjén született és Hain Réka vágóasztalán kelt életre.

Hajlékony, jókedvű, magas szintű zene tehát az Aranyat ér anyaga. Azt, hogy milyen hatásfokkal és milyen gyorsan találja meg a közönségét, bárki megtapasztalhatja a következő (második, harmadik randi szervezéséhez tökéletes) koncertek valamelyikén.


2013.11.30. Budapest, Muzikum
2013.12.07. Paks, Mirro Café
2013.12.13. Szeged, Cooltour Café
2013.12.20. Kecskemét, Kecskeméti Téli Fesztivál

A helyszínek egyébként folyamatosan bővülnek, szóval nem kell izgulni, csak szépen feliratkozni Rájuk Facebookon. Zsákbamacskáról pedig szó nincs, a banda ugyanis teljes egészében elérhetővé tette a lemezt úgy a youtube-on, mint saját weboldalukon http://www.wasabikht.hu/.


Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr158355750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása