Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

VOLT, van, lesz! Katartikus évfordulók és nagy visszatérések Sopronban!

2013. május 31. - Írókéz magazin

A természetvédelmi aggályok miatt kialakult hercehurca lecsengése után mindenki fellélegezhetett: idén is a már megszokott és megszeretett helyen, a soproni Lővér Kempingben kerül megrendezésre a VOLT, és ez a következő öt évben (vagyis 2018-ig) sem lesz másképp. Elfogulatlanság nélkül állítjuk, hogy a július 3. és 6. közt dübörgő fesztivál szervezőinek sikerült elkápráztatnia minket az idei fesztiválszezon legcsábítóbb programkínálatát: olyan külföldi húzóneveket sikerült megnyerni, mint a Queens of the Stone Age, Billy Talent, a Hurts, Example, vagy a Magyarországon szinte már törzsvendégnek számító Dub FX. Mi viszont most a legkülönfélébb stílusokat felvonultató hazai repertoárból mazsolázunk, szigorúan szubjektív szempontok alapján.


Anima Sound System 20 éves jubileumi koncert, OTP Színpad, július 3., 20:10

Ikonikus, szuperszónikus energiabomba… az Animáról csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni, és el se hisszük, hogy már 20 éve boldogítanak minket. A szombathelyi banda kaotikusan harmonikus, az elektronikus motívumokat előtérbe helyező stílushibridjével világszínvonalat képvisel Magyarországon, nem csoda, hogy rajongók hadai kántálják velük együtt a nagy kultslágereket. Bármikor napfényt tesznek a szánkba és gyerekcsinálásra buzdítanak, sőt, még a nemzeti himnuszunkat is volt merszük a maguk képére formálni. Mi pedig köztudottan imádjuk a zenei sablonoktól való eltérést! A VOLT legelső napján, július 3-án izzítják be a népet jubileumi bulijukkal az OTP Bank Nagyszínpadon: Prieger Zsolt, Prieger Szabolcs és Németh Gergely mellett ezúttal Prieger Fanni kápráztatja el hangjával a közönséget (majdnem annyira bájos, mint örök kedvencünk, az ex-Animás Németh Juci…)



Kaukázus, 3. színpad, július 6., 22:20

Nagy-nagy hazai kedvenc a Kardos-Horváth János azonnal felismerhető, kellemes orrhangja által dominált Kaukázus is. A srácok várva-várt visszatéréséről mi is írtunk, az idén 10 éves zenekar a nyári aktív koncertszezon után ősszel új albummal, illetve könyvvel is jelentkezik. A fiúk remélhetőleg a VOLT-on is bebizonyítják majd, hogy mit sem vesztettek a lendületből, és még mindig érzékeket borzoló élményt képesek adni a közönségnek. Úttörők ők a magyar könnyűzenei életben: a fogyasztói társadalom profitközpontúságát félresöpörve ingyenesen letölthetővé tették energiától duzzadó dalaikat, valamint dalszövegeik időtálló, mély mondandóival hadat üzentek a popzene tömeggyártott, elcsépelt közhelyeinek. Pár órára tehát tutira tartós béke köszönt a Kaukázus közönségére a VOLT utolsó napján, július 6-án 22:20-tól!


 

Punnany Massif 10 éves szülinap, 0. nap

A pécsi hip-hop zászlóvivői igazi forradalmat indítottak el. Talán nem túlzás azt állítani, hogy még soha nem volt ennyire népszerű a hazai hip-hop, ezt igazolják a százezres nagyságrendű Facebook lájkok és milliós Youtube nézettségek is. A könnyűzenei katarzis-szolgáltatás mellett a banda Pécs városimázsának turbózását is missziójának tekinti, így nem csupán a nemegyszer éles kritikákat megfogalmazó szövegeikkel vállalnak társadalmi felelősséget. Május 17-én jelent meg rendhagyó negyedik stúdióalbumuk hét számot magában foglaló első része, mely a közeljövőben további elemekkel bővülve trilógiává áll majd össze. A VOLT 0. napja teljes egészében az övék lesz a Punnany 10. szülinapja alkalmából: ígéreteik szerint egy hatalmas házibulival, sok-sok vendégzenésszel és mindenféle zenei stílust felvonultató improvizációkkal kápráztatják el a rajongókat.



Igazi hazai kuriózumként öt év után először, csak a VOLT Feszten ad szuperexkluzív koncertet az Emil Rulez! Hajós Andrással az élen. További hazai fellépők a teljesség igénye nélkül: Magashegyi Underground, Junkies, Soerii & Poolek,Vad Fruttik, Balkan Fanatik, stb. A VOLT fő profilja tehát természetesen továbbra is a muzsika, ám a képzőművészet nyomai is felfedezhetőek lesznek a helyszínen. Az idei feszt kampányának főszereplői ugyanis a robotok, és ennek örömére a fesztivál területének több pontján keltenek majd életre e témában alkotásokat kortárs képzőművészeti csoportok. A kreatív kedvű látogatóknak pedig kartondobozokat és kütyüket bocsátanak majd a rendelkezésére, hogy ezekből gyárthassanak jelölteket a robotszépségversenyre.

 

Új helyszínek is lesznek, például a Diákhitel Kávézó, ahol nagy kedvencünk, Baksa-Soós Attila is felbukkan majd: a Rocklitera nevű, irodalmat és zenét egybeforrasztó performansz keretében Szűcs Krisztiánt (Heaven Street Seven) és a Tankcsapda tagjait is vendégül látja majd. Akik pedig még másnaposan sem riadnak meg egy kis testmozgástól, azok az Új Széchenyi Terv Élményparkban egy 100 méter hosszú kötélpályán a közönség felett lecsúszva pumpálhatják az egekbe az adrenalinszintjüket. Ráadásul az Új Széchenyi Terv szelektív hulladékgyűjtő akciójában való részvétel esetén az élmény ingyenes.

 

A gasztroőrültek szeme is felcsillan majd: a Heti Válasz Borfesztivál mellett idén a Best of Sopron, Best of Hungary is bemutatkozik, azaz felvonultatják az ország szilárd, illetve folyékony csúcstermékeit.


Jegyinformációért kattintsatok erre a linkre. Június 16-ig tart az elővételi időszak, addig a napijegy 9990, a bérlet pedig 27500.


szexi ribizli

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr938355680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása