Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

' Tudod mi az az új hang, amit keresel? Hallgasd meg ezt! ' - Anna & the Barbies - forradalomból ötös!

2012. május 12. - Írókéz magazin

Átrohanok a lángoló erdőn… tövisektől szaggatott nadrágomat átitatja a hajsza alatt szerzett sebeimből szivárgó vér. Zihálok. Most már muszáj megállnom. Összegörnyedve kapkodom a levegőt, bal kezemmel az egyik utolsó fa törzsének támaszkodom, jobb karom az oldalamba fúrom... oda, ahol ki akar szakadni belőlem a lélek… már nem vagyok benne biztos, hogy sikerül hazatalálnom. Úszom a verítékben… a sós létől egyszerre minden kis horzsolás nyílt sebbé válik az agyamban, és nem hallok mást, csak a szívverésem… mindjárt összeomlok… haldoklom…


Anna & the Barbies - Gyáva Forradalmár

 

Az utolsó ájulás határán támolygok, pillanatok kérdése, és átbillenek… talán már zuhanok is ebbe a megfoghatatlan, csillagtalan űrbe… az egyre gyorsuló feketeség mind határozottabban gomolyog körülöttem. A gravitáció patadobogássá sűrűsödve kúszik felfelé az agyamban, valahol az elmém legmélyében szirénaként nyerít egy ménes… valaki felnyitja a szemhéjam, és már nem álmodom.

Robosztus csorda emelkedik ki a völgyben megtelepedett nehéz füsttenger hullámaiból… Egy… kettő… nyolc… tizennégy mélylilán mennydörgő vadló szakítja ki magát a homályból, hogy orkánként örvénylő sörényük egy nő éteri hangján megszólaló dallamot szórjon szerteszét az éjszakába, s éppenhogy megpillantanám Őt, szőke hajzuhataga éppen csak vörösre csillan a lángok fényében, és máris elveszítem szem elöl… képe beleég a tudatomba… szédülök… ez mégsem lehet valóság.

Az ágyamban riadok. Nincs más itt, csak a szobát ringató folyékony sötétség. Felkelek, felöltözöm, reggelizek, munkába indulok. Test vagyok megint. Az álmom fél hatra már visszasüllyed a tudatalattim kívülről tükörsima háborgó óceánjába…

A busz ablakának döntött agyam a látószerveimből kinyúló csápokkal nyalogatja a betonházak szennyszürke falait, csak a motor egyhangúan lüktetése tart ritmusban. Hosszúakat pislogok, a kávé keserűje a torkomba driftel egy bőt… Fényre ébredek… meg kell dörzsöljem szemeimet… még mindig nem látok mást, mint  három új napot ragyogni… messze, nagyon messze odafentről öntik a fotonzuhatagot – olyan erővel, hogy alig veszem észre a ragyogástól elázott aszfalt remegő melegéből kitüremkedő, rock - és r’n’b sztárok izzó atomárnyékain felém lépkedő öt sziluettet… A kontúrok erősödnek, a három Nap egyre gyorsabban lövelli ki ezüsttel bevont gömbjeit, melyek toplistás csattanássokkal tépik fel a Föld remegő csendjét. Robbanásaik nyomán új Zene fröccsen szerte-széjjel, mely engem is beterít. Ők öten csak állnak Velem szemben. Ők engem néznek, én Őket. Tekintetük ezer léket fúr lelkembe, mely már úszik is a Tőlük teremtett Új Zenben.

 

 

Forradalom van. Nem gyáva, nem sekélyes, nem hazug. Már én is látom őket. Öt ember vetkezi meztelenre magát előttem, és tudom, ez így jó, hisz mind élők vagyunk. Basszusgitár, fuvola, dob, ének egyként emeli fel bennem mindazt, amit meghagyott a valóság: a Hétfő, a Kedd, a sárga számlák…

A Mars úrnője játszósan rám kacsint, s bár nem vagyok rossz, mert nem illek bele, ettől a tekintettől az akarok lenni. Nem csak Néha, de mindig… megrettenek, de csak egy kicsit.

Tudom, itthon vagyok. Együtt vagyunk itthon. Én és Ti és Ők... Egyszerűen tudom, hogy a Hernádi Dávid pengetőjéből kicsapódó, a Bubnó Marci dobjából kirobbanó ütésekkel ölelkező basszusok Téged is elragadnak... Látom, a szemed hogyan fordul kékbe, amikor megérzed Vághy Tamás karcolatait az agytörzsedben, és mintha csak az ujjbegyemmel simítanék végig Rajtad, érzem törékeny elevened minden egyes hegét, amikor az univerzum egyetemes nyelvét beszélő Pásztor Anna és Pásztor Sámuel éneke felnyitja Önmagad - talán eddig előtted is titokban létező - vasajtaját.

 

 

'Figyelj! ... lenne itt valami... talán, ha a gondolatokat lehetne hallani, nem is kéne szerelmet vallani...', ám ilyesmit átélni mindig kellemes. Legközelebb egy hét múlva, 19-én lehet átesni a tűzkeresztségen, ugyanis ezen a napon Zalaegerszegen, a Club Grabowsky-ban az Anna & the Barbies Neked is áthozza a szerelemet, ha akarod...

További információk, a jövőben megnyíló eseményhorizontok tér-idő koordinátái, és minden, amit a bandáról meg az őket körülvevő erőterekről (zeneletöltés, fotók, videók) tudni érdemes, elérhetők az offisölön, vagy a facebookon keresztül.

 

Dirty Joke

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr778355438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása