Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Rocksuli: az iskola ahonnan nem lógsz el

2012. május 05. - Írókéz magazin

Történt valamikor, hogy egy nagyon kedves budapesti barátom felhívta a figyelmemet egy átmulatott éjszaka utáni reggelen - még hónapokkal ezelőtt - a Rocksuli létezésére. Mivel minden érdekel, ami a zenével - és főleg a rockzenével - kapcsolatos, egyből rárepültem az internetre, hogy még több infót tudjak meg Róluk. Akkor még nagyon "fiatalok" voltak, legalábbis a fővárosban, hiszen Debrecenben már több, mint 22 éve működik a rockzene alapjait oktató intézmény.

Ami az első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus volt bennük az az, hogy bárki (kortól és nemtől függetlenül) besétálhat az utcáról az Ajtósi Dürer sor 19-21. szám alatt futó intézményükbe, beiratkozhat, majd az alapoktól kezdve elindulhat a rock, blues, jazz és klasszikus műfajokban jártas tanárok védőszárnyai alatt a saját zenei pályafutása útján.

Továbbá az is, hogy egészen kicsi (6-7 éves) gyerekekkel is szívesen foglalkoznak, tehát nem csak vallják, de alkalmazzák is a tételt, miszerint a zenét is a legkisebb kortól kell elkezdeni tanulni és tanítani, aztán majd kiforr, hogy milyen hangszer áll a legjobban a gyerek kezében, és melyik miatt fognak "dögleni" utána a csajok.

Ebbe a szimpatikus közegbe csöppent bele budapesti kis barátunk - ahogy Ő fogalmazott - Leitner Gábor Máté, azaz Törpi is, aki szőke fürtjeivel, ellenállhatatlan humorával már most a lányok kedvence a sulijában, és aki ebben a minimaxos kisfilmben is szerepel. Az Ő útját egyébként Csányi Szabi (Black-Out) egyengeti, de a tanárok között találunk még bőven tapasztalt és tehetséges arcokat. Nem szeretnénk senkit sem kihagyni-megbántani, ezért ha valakit érdekel, hogy kinek/kiknek a kezei alatt pallérozódhat, az látogassa meg a Rocksuli hivatalos oldalát, vagy informálódjon akár a facebookon keresztül, bizton sikerrel fog járni.

Amit az oktatásról tudni érdemes, hogy féléves rendszerű. A foglalkozások 60 percesek, és 2-3 fős csoportokban zajlanak (külön igény esetén magánórákat is lehet venni heti egy alkalommal 45 percben). A félévek végén a megszerzett tudást zenekari gyakorlat során mindenki ki is próbálhatja, aki megszerezte a szükséges alapokat.

Május 9-én pedig újra ingyenes bulit tart a Rocksuli Klub, ahol olyan zenekarok lépnek fel, mint a Somogyi Remig Band, a Bang Bang, vagy éppen a Holiday Crüe.

Ha mindezek után az Írókéz Krú nem iratkozik be a suliba, és Dirty Joke nem kezd el billentyűn játszani szexi ribizlin, akkor Four Fingers Franky egész egyszerűen szétveri a gitárját...

Four Fingers Franky

https://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

http://www.irokezmagazin.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr828355434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása