Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Egy félidőt megnyertünk majd következett az „Orbán show”

2012. március 01. - Írókéz magazin

ÉTV-Érdi VSEGyőri Audi ETO KC 30-47 (18-17)

Egyik szemünk sír, a másik nevet a 20. fordulóban lejátszott ÉTV-Érdi VSEGyőri Audi ETO találkozót követően. Nevethet a jobb, mert jó játékkal, -7-ről feltámadva +1el mentünk a szünetre, és sírhat a bal, mert a második félidőben a Győr már nem kegyelmezett számunkra, és biztos kézzel húzta be az újabb strigulát, a 100%-os mérlegét megőrizve. Panaszkodni, és hosszan magunkba zuhanni azonban semmi értelme, és okunk sincs rá.

Már a mérkőzést megelőző napokban elkelt minden jegy a sportcsatorna által közvetített találkozóra, így újból zsúfolásig megtelt a Batthyány Tornacsarnok nézőkkel. Kitűnő hangulatban melegítettek a csapatok, igazi rangadóként kezelve a helyzetet. Az álomszerűen kezdő zöld-fehérek rögvest egy Hornyák kínaival jelezték, hogy ők egy cseppet sem izgulnak. Azonban mi sem szeppentünk meg az elején, hanem több labdaszerzést követően lerohanásból szereztük a góljainkat. Előbb Vincze labdáját értékesítette Tóth Timi, majd Janurik védte Löke ziccerét, amiből Szekeres volt eredményes. Az első 5 percben tehát egál (3-3) volt az állás, amit sikerült is megtartani a 9. percig (5-5). Ezt követően egy pillanat alatt, alig észrevehetően, mondhatni könnyedén játszva, főleg Amorim harciasságának, Görbicz klasszisának – kiszorított helyzetből is gólt tudott jegyezni –, és a győri szélsők gyorsaságának köszönhetően a félidő felére meglépett az ellenfél hét góllal (7-14). Ezen időszak alatt mindkét fél letette az asztalra a zöld kártyáját. Szabó Edina - kihasználva az egy perc adta lehetőségeket - megpróbálta visszarázni csapatát a játékba.

És lám, csodák márpedig vannak, szoktuk alkalmazni igen sokszor ezt a kifejezést, és tényleg léteznek! Ha nem is beszélünk csodáról, ami ezután következett, az megizzaszthatott minden győri érzelmű embert a csarnokban. Előbb Wolf vágott be egy hétméterest a tőle megszokott magabiztossággal, majd Kovács Anna talált utat Pálinger kapujába egy labdaszerzést követően. Ami az egyik oldalon bejött, az a másikon nem, Gridnyeva védte ugyanis Görbe hetesét, az ellentámadásból pedig újfent mi voltunk eredményesek, egészen pontosan Vincze Melinda köszönt be a szélről. A magabiztos támadó, és a betonbiztos védekezésünk tisztán láthatóan megzavarta az eddig olajozottan működő, és általában megfékezhetetlen győri „hadjáratokat”. 3, 2, 1, így zárkóztunk egyre közelebb. Janurik képességeinek felszínre törésével mindig „közbeiktatott” egy-egy védést vagy bravúrt, amiből támadóink – előbb Kovács, majd Kisfaludy – sorban szerezték az egyenlítéshez elengedhetetlenül fontos góljaikat. A félidő hajrájában az utóbbi mérkőzéseken sérülésektől sokat szenvedett Sara Vukcevic kezében volt az egyenlítés, amit nem is akárhogy, egy ejtéssel (!) abszolvált a 29 percben járva, majd azonnal megtoldotta még eggyel (17-17). Egy ízben Amorim két perces büntetést kapott. Bognár labdaszerzésből indult, amit Gros csak szabálytalanul tudott megfékezni, nem lehetett más belőle csak hetes és kiállítás. Wolf a legnagyobb nyugodtsággal és természetességgel ragasztotta be a labdát Pálinger kapujába. 18-17! Ezt az eredményt mutatta a tábla 30 perc küzdelmes, de lényegében szabályos játékot követően.

 

Bánatunkra le kellett játszani még egy félidőt is, holott elég sok hazai néző megelégedett volna inkább kevesebb góllal, minthogy szemtanúja legyen a második résznek. A szünet után kettővel is vezettünk egy jól irányzott Tóth Timi lövéssel, amit Lunde hálójában helyezett el gondosan. Viszont amint megszagolta a Győr, hogy itt nagyobb baj is lehet, elkezdett felzárkózni. Görbicz ismét világklasszis teljesítményt nyújtott, a szélvész Orbán Adrienn pedig rövid időn belül négyszer is betalált, amivel „csak” kiegészítette társai teljesítményét, és szépreményű álmainkat azonnal rémálommá változtatta a félidő derekára (21-29).

Az időkérés sem segített a csapaton, László Barbit még melegében kiszórták a bírák, a túloldalon Görbicz és Löke felváltva vállalta magára a góllövő szerepét. Vincze is csak kozmetikázni tudott az eredményen. Végképp elszálltunk, lövéseink vagy Lunde ölében landoltak, vagy el sem jutottak oda (23-35). Az utolsó negyedóra már a biztonság jegyében telt el, a Győr biztos lehetett a fölényes győzelemben – amiért jött – az Érd pedig biztos lehetett abban, hogy nem ezen a mérkőzésen fog eldőlni a helyezésbeli sorsa. Az ellenfél cseréi, Radicevic és Schatzl is gólokkal hálálták meg pályára küldésüket (29-47). Utolsó momentumként Kovács Anna harcolta ki önmaga 6. – ezzel a legeredményesebb hazai játékos lett a mérkőzésen – és a csapat 30. találatát, beállítva ezzel a végeredményt is (30-47).

 

Nem közölt eredmény:

Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE – ÉTV-Érdi VSE 26-31 (13-17)

Következő összecsapás:

2012. 03. 16. 18:00

Alcoa FKC – ÉTV-Érdi VSE

ÍRÓKÉZ magazin

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr518355306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13118 2012.03.01. 16:41:03

sajnos, egy mérkőzés két félidőből áll. egyáltalán lesz valakinek reális esélye megverni a Győrt?

95504 2012.03.01. 20:32:12

itthon semmiképp...
süti beállítások módosítása