Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Balaton Sound 2015 line up I. rész

2015. június 01. - Írókéz magazin

Az idén kilencedik alkalommal jelentkező vízparti prémiumfesztivál, a MasterCard Balaton Sound minden eddiginél gazdagabb programmal várja a Balaton partjára az elektronika rajongóit. Jön megannyi más mellett Tiësto, Hardwell, a Faithless. Ez utóbbi csapat jubileumi előadást ígér, a szervezők pedig a sztárok mellett minden eddiginél több vízparti teraszt, stéget, lounge-ot, koktélbárt és partihelyszínt.

A tavaly kibővített területen, az egyedi kialakítású és rendkívül látványos, tavalyelőtt Lollipop díjjal is kitüntetett MasterCard Nagyszínpad közel húszezer fős küzdőterén, idén először 5 teljes napi programot vonultatnak fel a szervezők nem is akármilyet.

 

 

Mindjárt a nulladik napon, pontosan 1460 nappal, azaz 4 évvel korábbi Balaton-parti fellépése után visszatér a fesztivál kívánságlistájának éllovasa, a holland dj pápa, Tiësto. Amikor legutoljára nálunk járt megszédültünk a Sound legnagyobb színpada előtt elénk táruló látványtól, és most sem számítunk kisebb felhajtásra. Előtte lép a Nagyszínpadra Oliver Heldens, egy ambiciózus és rátermett holland DJ-producer, egy született tehetség, Tiësto pártfogoltja, akinek minden képessége megvan ahhoz, hogy a jövőt meghatározó elektronikus zenészek élcsapatát erősítse.

A vízpartra telepítet Terasz is kinyit a rendezvény nulladik napján, melynek programsorozatát Jan Blomqvist és Guy Gerber nyitják meg. A Jäger Aréna a többi helyszíntől eltérően szerdán az EDM slágergyárosaival kezd, itt lesz többek között Dyro, és AronChupa is.

A fesztivál további négy napja is minden eddiginél erősebb line up-ot kínál. A megújuló Telekom Aréna négy napos programja olyan sztárokat sorakoztat fel, mint a Grammy díjas Zedd, Kaskade, Ummet Özcan, Vinai, Quintino, Don Diablo és Firebeatz. Ugyanitt a techno rajongók is megtalálják a maguk kedvenceit Loco Dice, Pan Pot és Chris Liebing személyében.

Az igazi sztárparádé azonban a MasterCard Nagyszínpadon is folytatódik. A dj világranglista első tíz helyezettjéből négyen is képviseltetik magukat, itt lesz a - Tiësto mellett - a listavezető Hardwell, a második helyezett Dimitri Vegas & Like Mike páros, továbbá Nicky Romero is. A nagyszínpadon vendégeskedik a jubileumi turnéval és zenekari felállással visszatérő Faithless, és a Swedish House Mafia két tagja, Axwell vs Ingrosso formációban. Jönnek továbbá az aktuális dance sztárok, úgy mint Afrojack, Showtek és a DVBBS, Laidback Luke és R3hab, akik szintén a Nagyszínpad fellépői lesznek idén.


 

Hagyomány a Sound történetében, hogy az elektronikus zene mellett kiemelt figyelmet kapnak a hip-hop és r’n’b műfajok is. Idén a nagyszínpadon kapott helyet a világhírű amerikai énekes-dalszerző és táncos, napjaink egyik legsikeresebb és legaktuálisabb r’n’b és pop előadója. Jason Derulo és a háromszoros Grammy- és kilencszeres BET Awards-díjas amerikai rapper, színész és vállalkozó, a déli hip-hop szcéna egyik leghíresebb és legnagyobb hatású előadója, Ludacris.


 

A fő helyszínek közül a Jäger Aréna programja bizonyult idén is a leginkább eklektikusnak. A tört ütemeket Roni Size Reprazent élő produkciója, a koncertfelállásban színpadra lépő Netsky, a Noisia által szervezett egész estés partifolyam, valamint a szintén live verzióban színpadra lépő, nagy visszatérő Leftfield hozza Zamárdiba.

 

Balaton Sound 2015 on web

Balaton Sound 2015 on facebook


A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr178355848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása