Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Bejelentették a Fesztivállapotot Martonvásáron /// 3 csúcsbandával jönnek a 'Napok'

2014. szeptember 01. - Írókéz magazin

Pont egy év telt el az előző, Ocho Macho-s, bozótbalökdösős, a kézműves sör ördögi erejét felfedezős Martonvásári Napok óta és most ismét körvonalazódik a kertvárosi hétvége, amikor a vidéki ember belekóstolhat, hogy kábé mivel is töltjük a hétvégéinket a Budapest Parkban, vagy a Barba Negrában…



A szeptember 11-től 14-éig tartó minifesztként is értelmezhető happening a tavaly megkezdett színvonalat folytatva több, valóban nagy nevet hoz a martoni utcák közé.

Csütörtökön a mindenféle ilyenkor szokásos protokoll események között már találunk olyat, amire egy magára valamit is adó kultúrember csettint egy ízeset: Horgas Eszter fuvolaművész fél nyolctól ad koncertet, de az igazi, a spektrumunkba eső nagy dobások másnap lesznek.

A családi programok során a gyerekek Halász Juditnak, az apukák pedig a szokásos Zoltán Erika Dance Stúdió lányainak örülhetnek, hogy aztán este a hétvége négy nagy nevéből három is ellője a petárdákat.

Héttől a hazai alter-indie műfaj ikonja, a Heaven Street Seven ad koncertet, kilenctől pedig a bármelyik feszt nagyszínpadát elfoglalni képes másik csúcsbanda, a Vad Fruttik foglalja el a rendezvény központját. Szűcs Krisztiánék és Likó Marciék eljövetele valami olyan fegyvertény a szervezők részéről, ami előtt mi is csak tisztelegni tudunk – utóbbiakkal még a tavalyi lemezmegjelenésük előtt Mi is leültettük egy interjúra.

Mindezek után az elektronikus zenei szcéna egyik meghatározó műsorának, a Music Fm-en futó MusicKillers egyik vezéralakja, Dj Newik áll a pult mögé, ezzel hozva el a legfelkapottabb pesti helyek hangulatát a martoni színpadra.

A szombati három húzónevére bármelyik feszten kimennék, de vasárnap, a Magyar Dal Napján is simán kifizetnénk egy napijegyet…

A délután a népzene jegyében telik majd: kettőkor a műfaj nagyágyúja, a Csík Zenekar ad koncertet a kastélyparkban, háromtól pedig az egyik legígéretesebb karrier előtt álló Buda Folk Band lép fel a rendezvények központi épületében.

Az este hatos kezdéssel indító, Fölszállott a Páva gálaest előtt pedig még mindig lesz egy durranás, amire nem számítunk egy szokásos falunapon:

A hazai hiphop egyik legnépszerűbb duója, a mindig, mindenhol teltházat csináló Punnany Massif 16:45-kor rajtol a Rendezvényudvarban.




Ha csak a HS7, a Vad Fruttik, Punnany hármasát nézzük, már ez is elég lenne, hogy elismerjük a szervezők munkáját. Így vagy úgy, a jelek szerint lett forrás és lehetőség minőségi kulturális programok szervezéséhez ennek pedig lehet örülni.

A szombati napra egyébként egy, a tavalyihoz hasonló, nem hivatalos bónusz eventtel Mi is készülünk… szólunk majd itt a blogon is, de aki igazán képben akar lenni, az kattintson be a facebookon, mert az mégiscsak egy tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés ;-)

Minden egyéb infóhoz ajánljuk ezt a linket, vagy a martonvasar.hu-t


Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr958355826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása