Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Új infók és hamisítatlan fesztiválhangulat a Pannónia Feszt sajtótájékoztatóján

2014. május 24. - Írókéz magazin

 

Mivel éppen kétpofára tömtük magunkba a szervezők hot dogjait és almás pitéit, lemaradtunk az ilyenkor szokásos repi ajándékokról, de így a többi, a zacsiban található pálinka birtoklásától eltelt sajtómunkás többségétől eltérően legalább végigültük a két külföldi fellépő skype-os kapcsolását is. Ez volt a PAFE idei sajtótájékoztatóján:

 

Az Instantban – egyébként tényleg nagyon korrektül – megrendezett összeröffenésen a főszervezők mellett az idei line-up néhány résztvevője vitte a szót. A Kowalsky meg a Vega Kowájától és Curtistől (tudjátok: Majka-Curtis-BLR) megtudtuk, hogy az idén nyolcadik életévébe lépett PAFE továbbra is az egyik legzöldebb hazai fesztivál kíván lenni: a mára már elvárható visszaváltható poharak intézményesítése és a folyamatos hulladékgyűjtésből származó bevételek mellett egyes vendéglátóipari egységek bevételük egy részét az Árpádházi Szent Erzsébet Alapítványnak ajánlják fel, ezzel is támogatva egy Somogy megyei rehabilitációs központ létrejöttét. A hátrányos helyzetűek oktatásával és segítésével foglalkozó alapítvány ráadásul 50 fiatalnak biztosít részvételt a fesztiválon. Emberségből ötös.

A csinosodó line-up mellett a PAFE-tól megszokott kiegészítő programok sorát is megismerhettük. Borfalu, csocsó, darts, póker, bungee jumping, lovaglás (erre egyébként a szántódi helyszín több, mint ideális, de ha az ember nem szorítja össze az agyát, akkor gyakorlatilag izé… bárhol jó tud az lenni), bringatúra, Pajta mozi, stb, stb… gondoskodnak arról, hogy aki akar, az idén is nyugodtan kiléphessen az általában szokásos, ’háromkor felkelünk, öttől iszunk, ötre kidőlünk’ édes delíriumából, így akár teljes családok (gyerekkel, bulizós  nagynénivel, MILF-ekkel) is tartalmasan eltölthetik a ez esti bulikig rendelkezésre álló órákat… khm… így, vagy úgy....

De a java csak ezután jött:

A hiába fesztiváligazgató, mégis igen közvetlen és barátságos Mázló Imre ismertette a külföldi húzóneveket. A közülük szerintünk vitán felül kiemelkedő Offspring nemhogy ad koncertet, de dedikálnak egy Lodestone Electric Pro S gitárt (ha értenénk hozzá, már ettől kifeküdnénk), amit a feszt résztvevői között ki is sorsolnak. (’Fuss, Forrest, fuss!’).

A repis zacskók kiosztása után megritkult sajtómunkások a tájékoztató második felében élőben skypeolhattak az idén is fellépő DUB Pistols-os Barry Ashworth-al, aki hozta a kötelezőt: idén is nagyon nagy bulira számít, és reméli, hogy ha lehetséges, még nagyobbat szólnak majd, mint tavaly. - Hát ha egy annál jobb seggű csaj fogja jobban rázni, mint az a kreol lány tavaly ott rendezői balon, akkor ez még teljesülhet is…

A másik skype-os interjúalany a Freestylers vigyorex gáz hatása alatt álló, nagyon vidám MC SirReal-je volt, aki gyakorlatilag haza jár Magyarországra: mint mondja, ’Gyakran már magyarnak nézik’… hát több ilyen mosolygós emberre lenne szükség… Keletinél reggel 7 körül… mondjuk. Ráadásul a Freestylers mellett a tök új formációjával, a már nevében is sokat ígérő Buddhist-Punkz-zal hoz valami olyat, amit még valószínűleg ember nem nagyon hallott ezen a 90.000 négyzetkilométeren… Várjuk!

Még egy infó, amit vagy elfelejtettünk, vagy nem figyeltünk, de a honlap tanúsága szerint idén a készpénz lesz a hivatalos fizetőeszköz… de ha nem (kártya, biléta, mellvillantás…) az se fog megzavarni senkit.

A jegy és bérletárak idén is barátságosak maradtak. Napijegy 3500 (!) HUF-tól, négynapos bérletek 12.900 pénztől mennek, amiket ráadásul SZÉP kártyával is kicsengethet, akinek ez a fétise.

Június 5-én tehát elindul a Nyár, kinyílnak az ajtók és elkezdődhet a Szezon. Jöttök?

 

PAFE on web

PAFE on facebook

 

Dirty Joke


A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr588355798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása