Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Elindult a FEZENRE VELED közönségszavazása

2014. május 10. - Írókéz magazin
Tíz zenekar várja, hogy kikkel kell “megküzdeniük” a FEZEN Fesztiválra kerülésért. A FEZEN Fesztivál és a No Wave közös válogatója elérkezett a második fordulójához, amikor a közönség is kinyilváníthatja véleményét, és ők dönthetik el, hogy kik  kerüljenek be a FEZENRE VELED válogató élő fordulójába.

Több mint 250 zenekar jelentkezett a FEZEN és a NO WAVE közös válogatójára. Erre joggal használhatnánk azt a bizonyos gombócos közhelyet, de a szervezők inkább arra kérnek mindenkit, hogy gondoljon egy számra, arra ahány perc alatt szerinte el lehet dönteni egy zenekarról, hogy továbbjusson vagy ne, majd szorozza be ezt a számot 250-nel, és ámuljon el. Elég sok órát töltött a zenészekből, rádiós szerkesztőkből, fesztiválszervezőkből álló zsűri a szortírozással, de ez nagyrészt kellemes munka volt. Ha már az előbb kihagytuk, jöjjön most egy közhely: nagyon sok jó zenekar van Magyarországon. A FEZEN idén tíz zenekarnak tud a verseny keretein belül lehetőséget biztosítani, hogy bemutatkozzanak az ország egyik meghatározó fesztiválján. Az egyikük egyenesen a nagyszínpadon kap helyet, mégpedig két fő zenekar között.

Két kategóriába sorolták ki a jelentkezőket (szigorú vagy laza), és csoportonként 25-25 zenekart választottak ki. A 25-ből ötöt a zsűri, ötöt a közönség juttat a FEZEN klubos élő fordulóba (május 23-24.) így tíz-tíz zenekar küzd majd élőben a fesztiválra kerülésért. A május 23-24-i FEZEN klubos élő fordulóban minden addigi eredményt nulláznak, azaz teljesen mindegy, hogy melyik zenekar hogyan és mennyi szavazattal jutott el odáig, ott csak a helyszíni teljesítmény és a helyi közönség szavazata dönt majd.

A közönség köre éppen most zajlik; A FEZEN Fesztivál facebook oldalán május 19-én reggel kilenc óráig szavazhat mindenki arra a zenekarra, akinek szerintetek ott a helye az élő fordulóban.

A zsűri által bejuttatott zenekarok:

Szigorú kategória

A Plateful Of Joy

AWS

faminehill

Fatal Error

Stonedirt

Laza kategória

Gyík zenekar

Nyilas Reni & Ők

Speak Up!

Watuei

A Laza kategóriában a szavazás elindítása után jelezte az egyik zsűri által választott zenekar, hogy nem tud mégsem részt venni az élő fordulóban, így ebből a kategóriából a közönség hat csapatot választhat a zsűri négy zenekara mellé.


FEZEN on web

FEZEN on facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr618355802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása