Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Pannónia Fesztivál 2014 - Nem lesz megállás!

2014. április 14. - Írókéz magazin

Van drágább, van hosszabb, van elitebb, de a legtöbb szív talán itt van. Az enyém feltétlenül…

Hála Istennek elég nagy a verseny, amiben az idén már a nyolcadik ciklusát betöltő Pannónia Fesztivál eddig is derekasan helyt állt. Mit helyt állt? Van, amiben simán veri a mezőnyt.

Részemről a PAFE négy évvel ez előtt kezdődött. Egy ledolgozott munkanap után ültem be három elég új haver kocsijába és indultunk – akkor még – Várpalotára. Hatalmas, a mai napig meghatározó élmény kerekedett abból a pár napból… legyen elég annyi, hogy idén is együtt megyünk és azóta is így járunk. Mit adott életem első Pafe-ja? A felismerést, hogy bármelyik pillanatban történhetnek nagy találkozások, bármelyik pillanat alkalmas lehet arra, hogy a jó helyen, a jó időben, a jó társasággal legyél. Engem is ugyanúgy megrángatnak a hétköznapok… időnként én is kénytelen vagyok nagyon fontos kezeket elengedni, végigcsinálom én is a The Biebers ’Stay klipjének érzelmi maratonját. Időnként Te is, én is szarunk bele, reménykedünk, lemondunk, bizakodunk, összetörünk, de ott van az a pár nap, amikor az univerzum ki tudja fizetni a tartozásait. Ezzel pedig élni kell. Nekem is, Nektek is.

Egy, a mega-fesztiválok hátrányait nélkülöző, de a baráti összejövetelek hangulatát tovább gondoló, mégis folyamatosan fejlődő rendezvényként a Pafe szerintem eddigi két legerősebb húzónevével állt elő. A már – leírni is félelmetes – 30 évet(!) maga mögött tudó kaliforniai The Offspring mellett a magam részéről a Freestylers-féle drumstep-breakbeat vágtát nem hagynám ki… (maximum egy állatkerti, vattacukrozós randiért Görög Zitával). Ez a két buli már önmagában elég lenne, hogy így látatlanban ódákat zengjünk. Mellettük persze bőven akad más külföldi látogató: 2013 után dupláz A Dub Pistols, de Skócia is képviselteti magát, méghozá Biffy Clyro-val… és ez a lista még bővülni is fog (OMG!)




Az, hogy a már tudható kinti bandák névsora ennyire erős, persze csak hab a tortán. A Pafe ugyanis hagyományosan első sorban a magyar bandákra, a magyar közönségre épít – ez egyébkén a még mindig nagyon barátian árazott bérleteken és a helyszíni tarifákon is megmutatkozik - , így ha létezik izmos hazai fellépőgárda, hát itt feltétlenül megvan. A mainstream hiphop-tól az ízzig-vérig undergroundig lesz minden.
DSP, Deniz, Hősök, Sub Bass, Funktasztikus, Belga, Siska Finuccsi, Barbárfívérek, AKKEZDET PHIAI… ez melyik hiphop rajongónak nem lenn elég - oké, Tkyd-et még el tudnánk képzelni, de csak mert mohók vagyunk. Jaaa, vagy rock kell? Supernem, Ozone Mama, Ivan andt the Parazol, Alvin, Fish!, Junkies, Kalapács, Depresszió… De ha nem elég, akkor már biztos ott lesz a 30Y, a Brains, az Intim Torna Illegál, a Kiscsillag, a Magashegyi Underground, a Mary Popkids, a PASO, Péterfy Bori, az Uzipov, az életveszélyes Soerri és Poolek(!)… és a sornak rohadtul nincs vége, ráadásul ebben a pillanatban is bővül…

Az okos húzással a szokásos májusról június 5-től 8-ra áttolt feszten tehát várhatóan pályára lép az élválogatott, ami a picit több, mint 10 rugó környékén mozgó árral igazándiból verhetetlen.

Megígérjük, hogy a startig hátralévő időben rendszeresen tájékoztatunk a hírekről, sőt ha az alábbi képen valaki kiszúr minket ezen a képen és a helyszínen felismer, annak mittudomén… veszünk egy sört…

Ocho Macho 2011 - PAFE


Addig találkozzunk a facebookon, vagy valamelyik érdi, vagy martoni kocsmában… esetleg az Ördögkatlanban, vagy ahol éppen a csajok vannak ;-)


Dirty Joke


A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr628355786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása