Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Az egyéni különbségek döntöttek a Debrecen ellenében

2014. január 23. - Írókéz magazin

A zsúfolt mérkőzésnaptár nem kegyelmez a csapatoknak mostanság, hiszen alig négy nap után hétközi fordulót rendeztek az NBI. alapszakaszában, ahol az Érd a tabella hatodik pozíciójában szerénykedő Debrecent látta vendégül. A cél nem is lehetett más, mint megnyerő játékkal több góllal felülmúlni a hajdúságiakat, és tovább tapadni a Ferencvárosra. A 17. forduló rangadóján épp a Fradi otthonába látogat az Érd, tehát a lecke fel van adva, faragni kell a hátrányból!

Maradjunk azonban még a szerdai összecsapásnál, ahol minden adott volt, hogy a lányok megőrizzék dobogós helyezésüket. Jó forma, motiváltság, szép számú nézősereg, a csarnok pompás atmoszférája. Az "ismerkedési szakaszban" több hiba is csúszott mindkét csapat játékába, érdi labdavesztések, pontatlan indítások, erőltetett befejezések, amit a vendégek rendre kihasználva egálra tudták hozni az első perceket. Majd lépésről-lépésre összeszedettebbé vált a hazai védekezés, Janurik Kinga is nagyszerű védéseket mutatott be, Triscsuk Krisztina pedig nemes egyszerűséggel megállíthatatlan volt szabályos eszközökkel. Többek között ennek is köszönhetően előbb egy 17-10-es, majd a félidőre egy több, mint megnyugtató 21-15-ös előnyt szerzett az érdi csapat.

A második félidőben voltak ugyan felzárkózási kísérletei a Debrecennek, de a több remek teljesítményt felmutató hazai játékos ellen nem volt ellenszer. Schatz Nadine szélső helyzeteit magas százalékban értékesítette, 8 találatot jegyezve összességégében. Triscsukról már elmondtuk, hogy főleg az első játékrészben villogott, de Kovács Anna is hozta a tőle már-már elvárt teljesítményt (5 találatot ért el), valamint Wolf Alexandra is dicsérhető, hiszen amikor pályára lépett fontos góljaival segítette csapatát. A végén kieresztett a valamennyire a hatgólos előnyt őrző lufi, de így is magabiztos 36-33-as győzelmet arattak Szabó Edina lányai.

Felnőtt: ÉRD - DVSC 36-33

Junior: ÉRD - DVSC 29-26

Ifjúsági: ÉRD - DVSC 21-22

 

A következő forduló párosítása, és a KEK mérkőzés időpontja:

FTC - ÉRD 2014.01.25. 13:00 óra (NBI alapszakasz 17. forduló)

ÉRD - Buxtehuder SV (német) 2014.02.01. 15:30 (KEK nyolcaddöntő 1 mérkőzés)

 

fotók: handballerd.hu

 

Four Fingers Franky

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr608355778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása