Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Az Ocho Macho lenyomja Beethovent? - Fesztivál Martonvásáron

2013. szeptember 10. - Írókéz magazin

Ocho Macho

 

Az egész vagy két évvel ezelőtt, egy hipermarket végtelen éjszakai műszakjában kezdődött. Az amúgy egy hullaház hangulatával kongó hodály hangszóróiból csorgó liftzenék monotóniáját szétzúzza egy intró. A hozzáértőbbek egyszerre kapják fel a fejüket. Magyarul ilyet még nem hallottunk. Ez volt az Ocho Macho ’Pancho’-ja...

Az idén pont 10 éves nyolctagú, magukat gyakran csak Csürheként emlegető szombathelyi banda körül az elmúlt években kezdtek el igazán sűrűsödni az események. 2009-ben jött ki az első, majd ’11-ben a második nagylemez, amelyeket a bevezetőben már emlegetett ’Panco’ maxi kötött össze.

A városi bulizenekarnak összeállt srácok az ’alapozó’ évek után egyszer csak a legnagyobb hazai fesztiválok fősodrában találták magukat. Nem véletlenül. A reggea, a ska, és a karcosabb latin ritmusok legjavát vegyítő osztag nemcsak zeneileg produkál váratlant buliról-bulira, de nehezen találunk olyan gárdát, akik hangulatcsinálásban felveszik a tempót a Nyolcakkal.

Mi ezt a 2011-es Pannónia Fesztiválon tapasztaltuk először. Nirvána, világbéke, szeretet, ortó buli, egymás ölelgetése, mindez több száz testből egyszerre áradva. Hetekig a hatása alatt álltunk, és szégyelljük, hogy a tavalyi szezonban nem találtunk rá alkalmat, hogy újraéljük ezt a mágiát. Sőt, idén is kurva lusták voltunk. Nem mintha nem lett volna rá alkalom, de valahogy mindig lecsúsztunk az aktuális feszt macsóiról… De a Csoda úgy tűnik, most 13-án házhoz jön... jelesül Dirty Joke főhadiszállására, Martonvásárra... hogy ebből mi lesz?!

 

 


A 20 évig jól működő, de az elmúlt években az MTA kutatóintézetének otthont adó Brunszvik kastély parkjában megrendezett Beethoven hangversenyeket kivéve gyakorlatilag kihalt helyi kultúrfeszt, a Martonvásári Napok egyfajta rebootja, a ’Kukorica – Búza – Sör Fesztivál’ eddig a járatlanabbak szemében talán szerényebbnek tűnő kínálattal jelentkezett, de most úgy tűnik, valamelyik illetékes véletlenül átkapcsolt a Nóta TV-ről, és meghívta a Csürhét. Amikor erre rájöttünk, leesett az állunk… De ez még nem minden! A ’Csuhébábok készítése’, az ’Ugrálóvár’, valamint a ’Szép Porta díjjak átadása’ közé a szervezőknek sikerült beszúrni az elmúlt 40 évben gyakorlatilag minden valamire való zenei elismerést begyűjtő, már ikonná nemesedett Kalákát is - tőlük e sorok írójának egyébként dedikált bakelitje van 1986-ból -! Árnyalja a képet, hogy a zárónapon itt lesz a tinik hiphop bandája, a Children of Distance is, amivel mi az NKS, a Hősök és a DSP ismeretében… hááát…

Így, egy teljes széria kihagyása után be kell vallani, vegyes érzelmekkel várjuk az RKZ krú egyik bázisára a bandát. A fullratömött fesztiválsátor-élményt a magunk részéről a tágabb csapatunk összerántásával, és a ’Kukorica – Búza – Sör Feszt’ egyik nem hivatalos programjának, az I. Martoni Kocsmatúra végigjárásával, a koncert teljes dokumentálásával és egy üveg martoni vendégváró pálinka átadásával igyekszünk majd megalapozni :-)

Csak remélni tudjuk, hogy a helyes útra végülis rátaláló szervezők nem lőtték túl magukat egy ilyen formátumú banda szerepeltetésével és találunk társakat az első sorban. Azzal nyugtatjuk magunkat, és őket is, hogy Rajtunk nem fog múlni.

A Feszt facebookon itt található, az idei részletes progi pedig csak egy picivel arrébb, a Nyolcak meg itt (meg ugye Pénteken Martonon :-).



Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr448355726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása