Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Három év hallgatás után szombaton visszatér a Kaukázus!

2013. április 24. - Írókéz magazin

A mára a hazai underground egyik ikonjává emelkedett Kaukázus 2010-ben a csúcson hagyta abba. Az addigra két nagylemez (Majdnem Kína, MIR) mellett több sikeres EP-t demót és unplugged anyagot (sőt verslemezt !) produkáló banda szekere 2008-ban indult meg igazán: a Szalai Éva, a Tesco, a Tartós Béke uralták a hazai rádiókat, az addig éveken át ’csendben’ érlelődő Kaukázus, szellemisége és színvonala megtartása mellett, úgy ahogy van, fél év alatt felfalta az egész magyar mainstream médiát. A népszerűsége csúcsán lévő zenekar aztán visszavonult, mint akkor mondták, ’határozatlan időre’.

 

Az azóta tartó piano alatt a bandatagok persze nem unatkoztak. Fodor Máriusz billentyűs, Fűrész Gábor basszusgitáros és Toldi Miklós dobos a Kaukázus testvérzenekarának tartott, azzal párhuzamosan is futó, Bocskor Bíborkával felálló Magashegyi Undergroundot lőtték addig soha nem látott magas pályára, míg a banda frontemberének tekinthető (már ha ennek a titulusnak van egyáltalán értelmezési tartománya a Kaukázusban) Kardos-Horváth János önálló munkái mellett leginkább KAFKAZ nevű formációval robbantott.

Hallgatás ide vagy oda, a koncertek és az új számok hiánya ellenére a Kaukázus virtuális médiajelenléte a piano alatt is erősen érzékelhető volt, így ez a három év utólag nem is volt olyan hosszú. Mondhatnánk pont annyi, amennyi még belefért.

Egy kedves meghívásnak köszönhetően, hétfőn a Gozsdu Udvarban ott lehettünk az első szerencsés földlakók között, akik harminckilenc hónap óta először láthatták színpadon a Kaukázust. Nem mondhatunk mást, de bejött, amit csak remélni lehetett… ha van olyan, hogy egy szünet jót tesz a zenekarnak (persze szó nincs róla, hogy szükséges lett volna), ha van olyan, hogy örömzene, akkor ez az volt.

Nem akarjuk ragozni, de olyan, a bandától megszokott, mégis energikus, a lendületből nem hogy vesztő, de anyagtól szétfeszülő zenéléssel volt dolgunk, aminek hullámai bőven, de bőven kicsapnak a banda régi rajongóinak körén túlra.

Abból kiindulva, amit láttunk-hallottunk, most szombaton, a Park nagyszínpadán este nyolctól nem csak a
hivatalos visszatérő koncert veszi kezdetét…!

 

 

Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr278355674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása