Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Üresjáratok nélküli gitárzene - megjelent az Óriás III. stúdióalbuma

2013. április 05. - Írókéz magazin

Az egy éves hosszú előkészítő munkának és a rajongói támogatásnak köszönhetően a héten (április 2-án) jelent meg Tűz, víz, repülő címmel az Óriás harmadik, egyben legegységesebb nagylemeze (itt meghallgatható). Mint arról már korábban beszámoltunk a 10 új dalt élőben először a zenekar április 20-ai Corvintetős lemezbemutatós koncertjén hallhatja a közönség, ahol persze helyet kapnak majd a korábbi óriási slágerek is.

"Maguktól kiguruló dalok alkotják az új lemezt, ezért a Tűz, víz, repülő kiforrottabb, kompaktabb, szervesebb, egységesebb lett a korábbi munkáinkhoz képest, a dalok mégis tovább tágítják az Óriás univerzumát"– mondta Egyedi Péter, az Óriás frontembere.

Véleményét e-képpen fejtette ki Varga Ádám (30Y-basszer), aki zenei producerként működött közre az új albumon:

"A célom ezúttal az volt, hogy az új albumon nyitogassuk kicsit az Óriás zenei határait, de közben megtartsuk a rájuk jellemző odalépős, mégis fülbemászó gitárzenét. Üresjáratok nélküli lemezt szerettem volna készíteni, ahol minden dal a saját hangulatához illő megszólalást kap, Takács „Jappán” Zoltán hangmérnök pedig bravúrosan valósította meg az elképzeléseinket a keverésnél."


 

Az album fizikai formátumban várhatóan április 15-én kerül forgalomba a jelentősebb alternatív lemezboltokban. Az hanganyag különlegessége még, hogy a CD-borítókat kézzel készítik el, így egészen biztosan nem lesz két egyforma példány a polcokon...


Még több Óriás:

www.oriasbudapest.hu

www.facebook.com/oriasorias

fotó: Hencz Péter

 

Four Fingers Franky

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr188355654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása