Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Maszkura és a Tücsökraj: Utcadal az Utcazene Fesztiválnak

2013. március 25. - Írókéz magazin

Hivatalos fesztiválindulót komponált a 2013-as évi esemény állandó fellépője, a Maszkura és a Tücsökraj az idei Utcazene Fesztivál felkérésére. A szervezők választása elsősorban a frontember múltja miatt esett a zenekarra, hiszen Maszkura évekig utcazenélt, például a békásmegyeri  HÉV-aluljáróban, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál. A fülbemászó dallamú, fütyörészős, skatulyába nem sorolható Utcadal című szerzeményben a zenekartól a jól megszokott módon számos zenei stílus köszön vissza sajátos, életvidám felfogásban.

A májustól szeptemberig tartó eseményre az ország minden pontjáról érkeznek zenekarok, akik főleg a rockos hangzást fogják erősíteni, de lesznek olyanok is, akik népzenét szólaltatnak meg gitárkísérettel. Idén hat városban, Budapesten, Gyulán, Miskolcon, Sopronban, Szegeden, és Szombathelyen adnak lehetőséget a tehetséges fiatal amatőr fellépőknek, hogy akár nagyszínpadi koncertet adjanak. A vezérdal eredeti és akusztikus változatát péntektől a rendezvény honlapján lehet meghallgatni, illetve a dalok.hu oldalról letölteni.

 

 

„Az Utcadal és akusztikus változata egy kétdalos maxilemezen jelenik meg a DDK gondozásában március 22-én. Péntektől mindkét verziót meg lehet meghallgatni a rendezvény honlapján, míg maxit ugyancsak ettől a naptól jelképes összegért le is lehet tölteni a dalok.hu oldalról. Az Utcazene Fesztivál látogatói mind a hat városban élőben hallhatják majd a fesztiválindulót idén nyáron, hiszen valamennyi állomáson koncertet adunk. A tervek szerint a rendezvények ideje alatt speciális, madárkás pendrive-on is hozzá lehet majd jutni az Utcadalhoz, valamint limitált példányszámban valószínűleg CD formátumban is megjelentetjük a maxit” – mondta Kertész Csaba, a Maszkura és a Tücsökraj gitárosa.

Maszkura koncertek a közeljövőben:

2013.03.30. - Kiskunfélegyháza - Rocktár

2013.04.06. - Budapest - Muzikum Klub


Részletes infók:

www.tucsokraj.hu

www.facebook.com/maszkuraesatucsokraj

http://www.facebook.com/UtcazeneFesztival

www.utcazenefesztival.hu

www.dalok.hu


Four Fingers Franky


A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr468355650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása