Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Zeneiskolai tananyag lett az Ocho Macho slágeréből

2013. március 24. - Írókéz magazin

A szigetvári Weiner Leó zeneiskolában két évvel ezelőtt úgy határoztak, hogy a klasszikus hangszeres oktatáson felül beindítják azt a könnyűzenei vonulatot, aminek fényes eredménye az iskola ifjúsági rockbandája, a Dübörgő Wattacukrok. A Gersy Károly nevével és iránymutatásával fémjelzett nyolc fős, főleg 16-18 éves fiatal művész palánták repertoárjában olyan külföldi-és hazai zenekarok, mint a Beatles, Kinks, Jet, LGT, Quimby, Ocho Macho, vagy éppen a 30y slágerei is megtalálhatók.

Az együttes március 20-án, szerdán egy koncertsorozat záróeseményén a pécsi Zsolnay Negyedben közösen léptek színpadra a 30ipszi és az Ocho Macho tagjaival, majd a "nyolc hím" társaságában előadták a zenekar egyik legnagyobb, Jó nekem című slágerét. Arról, hogy a hömbölgésükről és hupogásukról híres csapat hogyan élte meg, hogy velük népszerűsítik a hangszeres és az élőzenét Kirchknopf Gergő, a OM frontembere így nyilatkozott:

„Váratlanul ért minket a felkérés, mert nem tudtuk, hogy zeneiskolai tananyag lett a Jó nekem című dalunkból. Eredetileg csak arra kértek a szervezők, hogy hallgassam meg a fiatalokat Pécsen, de amikor kiderült, hogy miről szól a kezdeményezés, a teljes zenekar úgy érezte, hogy ott a helyünk. A közös muzsikálás fantasztikusan sikerült, nagyon jól éreztük magunkat. Fontos, hogy ezek a fiatalok nem összevissza pengetik a húrokat egy garázsban, hanem egy tapasztalt zenész-tanár irányításával minőségi, hangszeres könnyűzenét tanulnak, és komolyan veszik a fellépéseket is. Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy a mi dalunk is segíthet az élőzene népszerűsítésében, hiszen ez nekünk is régi vesszőparipánk. Itt az ideje, hogy végleg eltűnjenek a playback-huszárok, és a helyüket valódi zenészek vegyék át a színpadokon."


 

Az idén tízéves, két platinalemezzel büszkélkedhető szombathelyi zenekar dalaival folyamatosan járja az ország klubjait, eközben persze új lemezén is nagy erőkkel dolgozik. Emellett azt se felejtsük el, hogy az összes jelentős hazai fesztiválon is bérelt helyük van már most, és hogy a végletekig halmozzuk az élvezeteket a határokon kívül idén fellépnek többek között román, ukrán, osztrák, szlovén és német közönség előtt is! Jó nekik, jó nekünk, jó mindannyiunknak...

„Januárban visszahúzódtunk a próbaterembe, komponálunk, új ötleteket, új hangzásokat próbálunk ki, de egyáltalán nem kapkodunk. Néhány új dal már elkészült, amelyekből időnként megmutatunk egyet-egyet a közönségnek a koncerteken. A visszajelzések szerint jó irányba haladunk, tetszik a rajongóinknak, hogy a szokásosnál is energikusabbak az új számok” – tette hozzá Kirchknopf Gergő.

 


További információkért:

http://www.ochomacho.hu/

http://www.facebook.com/ochomacho

https://www.facebook.com/pages/Dübörgő-Vattacukrok


fotók: Garai Antal Atom


Four Fingers Franky

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr978355648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása