Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Filmklub a Központiban - II. felvonás

2013. március 22. - Írókéz magazin

Jó hír az érdi filmrajongóknak, hogy a 20-30 Egyesület, és a Központi Kávéház folytatja közös filmklubját, melynek tematikáját megtartva továbbra is a Szabadság és Diktatúra a XX. századi filmművészetben gondolathalmaz köré építi. Az első vetítésre még februárban került sor, amin a Pink Floyd – The Wall című kultikus filmet tekinthették meg a nézők. A második felvonásnál ezúttal A diktátor (The Great Dictator), Charlie Chaplin fekete-fehér filmje, egyben első hangosfilmje kerül levetítésre, ami egy szatíra, és a náci Németországról szól.

„A filmklub tematikája a Szabadság és Diktatúra a XX. századi filmművészetben. Az első filmklub kapcsán nem sikerült elérnünk sok embert, de bízunk benne, hogy egyre több forrásból, egyre több ember értesül arról, hogy ez van, és létezik. A hétvégét meghagyjuk a bulizásra, hétfőn pedig a tv csatornáknál jobb kínálattal jelentkezünk havi egy alkalommal. A moziélmény mellé popcorn, kóla, sült krumpli, vagy akár egy komplett vacsora is elfogyasztható, első osztályú kiszolgálással. És még csak belépődíjat sem kell fizetni!” – mondta Martin Norbert a 20-30 egyesület alelnöke, és a filmklub vezetője.

A diktátor záróbeszéde (részlet)

„Sajnálom, nem akarok császár lenni. Nem nekem való. Nem akarok uralkodni, nem akarok senkit leigázni. Segíteni szeretnék mindenkin, ha lehet - zsidón, árján, feketén és fehéren.
Mindnyájan segíteni akarunk egymáson. Ilyen az ember. Embertársunk boldogsága éltet, nem a nyomorúsága. Nem akarjuk gyűlölni, megvetni egymást. Mindenkinek jut hely ezen a világon. Elég gazdag az anyaföld, eltart mindnyájunkat..."


Helyszín: Központi Kávéház, Érd, Budai út 16-18.

Időpont: 2013. 03. 25. (hétfő) 20:30

A program:

- 20:30-tól gyülekező (kérünk mindenkit igyekezzen pontosan érkezni)
- 21:00-tól filmvetítés
közben: popcorn, kóla, egy jó pofa sör, sült krumpli
utána: kötetlen beszélgetés a filmről, annak üzenetéről, mondanivalójáról

Az esemény:

https://www.facebook.com/events/456097064462595/

A rendezvényre a belépés : INGYENES!

 

Four Fingers Franky

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr958355646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása