Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Zajlik az élet az Óriás háza táján

2013. március 20. - Írókéz magazin

Március 20-án délben zárult le az a előrendelési akció, amit a zenekar az április 2-án megjelenő új, 11 dalt tartalmazó Tűz, víz, repülő című nagylemeze kapcsán ötlött ki rajongói számára az album eltérő mértékű támogatásáért cserébe. A zenekar közlése szerint már jórészt elkészültek a saját tervezésű robotos pendrive-ok, gyártósorra kerültek a pólók, a matricák - tehát minden jó úton van afelé, hogy 26-án postázzák a csomagokat vagy a szerencsésebbek számára átvehető állapotba kerüljenek 30-án a Fogasházban.


Közben elkészült az Óriás sorban a hetedik videoklipje, amelyet a Helyet tudni című dalra forgatott a zenekar. A munka oroszlán része Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr (Kodály Method) nevéhez fűződik, akik a 2010-es Magyar Filmszemle rövidfilm kategóriában díjnyertes, Itt vagyok című 36 perces alkotásukkal értek el nagy sikereket. A két fiatal kisfilmjét később bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon is!

„A forgatás előtt sokat beszélgettünk a Helyet tudni szövegéről, mondanivalójáról. A dal hangulatához illő, egyszerű, mégis titokzatos klipet képzeltem el, amiben végig van egy kis feszültség. Bezártuk a főszereplőt a környezetébe, és az már a nézőkön múlik, hogy rászánják-e az időt és elgondolkodnak-e rajta” – árulta el Szimler Bálint rendező.

A klipben az Óriás frontembere, Egyedi Péter hagyományos lakótelepi környezetben sétálva egyszer csak futni kezd a paneldzsungel közepén. A Helyet tudni című dal az április 2-án megjelenő, jelenleg 95%-os állapotú Tűz, víz, repülő új nagylemezen kap helyet, aminek hivatalos lemezbemutató koncertje április 20-án lesz a budapesti Corvintetőn.


„Mindenkiben számtalan fokozata él a szabadságnak, de az esetek többségében nem élünk a lehetőségekkel. Pedig apró dolgok is hozhatnak változást. Néha az is elég, ha az ember csak úgy elkezd futni. A forgatás egyébként két napig tartott, és ezalatt egyfolytában mozgásban voltam. A végén már úgy éreztem magam, mint aki teljesítette a maratoni távot”– tette hozzá gondolatait a kisfilmről Egyedi Péter.


További részleteket megtudhatsz:

www.oriasbudapest.hu

www.facebook.com/oriasorias

Az esemény:

https://www.facebook.com/events/138018546370649/


fotók: Hencz Péter


Four Fingers Franky

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr788355644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása