Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

mius: Behind The Line lemezbemutató

2013. március 05. - Írókéz magazin

A magyar könnyűzenei életbe újonnan belecsöppenő mius duó március 23-án (szombat 21 óra) a budapesti Gozsdu Manó Klubban adja első tavaszi koncertjét, ami egyben a januárban kiadott, és a Behind The Line névre keresztelt nagylemez hivatalos bemutatója is egyben. A lemezt a zenekar honlapjáról bárki ingyen letöltheti, illetve meghallgathatja Bandcamp oldalán. A budapesti jazz, trip-hop, downtempo, r’n’b, rock és nagyzenekari elemekkel kísérletező mius zenekart Horányi Júlia színházi díszlet-jelmeztervező és Álmos Gergely építész-tervező alapította még 2011 júniusában.

"Rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk, és több mint ötszázan töltötték le az albumot a honlapunkról, aminek nagyon örülünk. Mindketten zenéltünk korábban más formációkban is, de ennél a lemeznél már a stúdiómunka közben éreztük, hogy jól sikerült. Bíztunk a kedvező fogadtatásban, de azon még mi is meglepődtünk, hogy országszerte milyen sok rádió kezdte el játszani a Hold On című dalunkat, amihez a lemez első videóklipjét forgattuk" – árulta el Álmos Gergely, a mius zeneszerzője.

mius - Hold On


 

A koncert estéjén a két előadóhoz még három zenész és egy VJ is csatlakozik, akikkel élőben kiegészülve, izgalmas vizuális látvánnyal játsszák majd el a dalokat.

"Mivel a mius alapvetően duó, ezért az élő koncerteken három session zenésszel lépünk fel, akiket a legkülönfélébb stílusokból ismerhet a közönség. A gitárosunk, Bubnó Lőrinc egyházzenét és karvezetést tanult a Zeneakadémián, de a Rorschach nevű indie zenekarnak is alapítója. Mezey Tamás basszusgitáros a civil életben hozzám hasonlóan építész, de évek óta zenél, például a Symphony of Symbols nevű death metal bandában. A dobosunk, Vincze-Fekete Máté pedig a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként jazzt és könnyűzenét tanult, és időnként közreműködik Ganxsta Zolee és a Kartel fellépésein is" – fűzte hozzá Álmos Gergely.


A koncert facebook meghívója:

http://www.facebook.com/events/544662175558550/?ref=22

 

További infók:

www.mius.hu

www.facebook.com/miusband

http://mius.bandcamp.com/

fotók: Frikker Zsolt


Four Fingers Franky

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr478355632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása