Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

PLACCC Go- havi urbánus világmegváltás!

2012. november 22. - Írókéz magazin

Már többször is örömódákat zengtünk a meghökkentő/vicces, ám még véletlenül sem tradicionális helyszínekre specializált művészeti kezdeményezéseket felkaroló PLACCC Fesztiválról, és most újabb okunk van az izgalomra. A rendhagyó fesztivál sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ezentúl PLACCC Go fantázianévvel havonta-kéthavonta jelentkeznek interaktív programokkal: a november 22-ei, csütörtöki események Játékelemek/Vízi utak néven csábítják az érdeklődőket.

A PLACCC Fesztivál már 2008 óta érdekelt a közterületek „életre keltésében”, művészi és társadalmi funkcióinak kibővítésében: többek közt hozzájuk köthető a Nyugati téri felüljáró lábainak esztétikai felturbózása is. A PLACCC Go küldetése is az, hogy közelebb hozza a rendhagyó platformokon, főként városi köztereken kiállító művészek performanszait, illetve a kreatív vénával megáldott érdeklődőket is bevonja az alkotási folyamatokba.

Az első megmozdulásra november 22-én, csütörtökön kerül sor, a Blahán elterpeszkedő Corvin Áruház harmadik, Művelődési Szintjén (MÜSZI). 7 órától ismertetik három, folyamatban lévő projekt részleteit, és várják az építő jellegű ötletmorzsákat (vagy akár nagyobb fantáziafalatokat is). A belépő 500 forint, ezért az árért egy italt is elfogyaszthattok.


Egy kis ízelítő a kivesézésre váró projektekből:


A Pieces/Elemek elnevezésű installációt az idei PLACCC Fesztivál látogatói már megcsodálhatták, most viszont a többiek is pótolhatják lemaradásukat. A D1618 Műhely vezetőjének, Kukucska Gergelynek, és a holland ReFunc alkotóinak az agyszüleményei az úgynevezett „urbán szkennerek”, vagyis olyan hétköznapi tárgyak (kerékpár, vagy épp egy közönséges kuka), amiknek új funkciókat, új helyeket keresnek a város random pontjain.


Olvashattunk már arról pár helyen, hogy a Lánchídhoz gigantikus, 5000 négyzetméteres óriásparkot terveznek, nem is akárhogy. A Margit-híd és a Petőfi-híd közti interaktív sétaútvonalat, a Duna Tanösvényt is megvalósító VaLyo (Város és Folyó) Csoport nevével fémjelzett projekt szerves része volt a Tervezz parkot! workshop, ahol kilenc vendég (például tájépítészek) és három koordinátor tartott feltehetően szédületes brainstormingot. Ennek az eredményeit, illetve a következő lépéseket is ismerteti makettek segítségével a csoport két tagja, Tömör Miklós és Varga Dávid.

A PANEL projekt kulcsmotívuma az újrahasznosítás: a Kőbánya-Kispest vasútállomás elbontott műanyag paneljeiben három alkotó (Antal Balázs képzőművész, Kukucska Gergely építész és Polyák Levente urbanista) meglátta a budapesti közösségi közlekedés egy még kiaknázatlan lehetőségét: miért ne lehetne ezekből az első pillantásra feleslegesnek tűnő alkatrészekből vízibicikliket kreálni? Mi már totálisan elrugaszkodott helyzeteket vizionálunk (bikinis vízibringa versenyek a Dunán), az ennél vélhetően realisztikusabb terveket Antal Balázs fogja bemutatni.


Szóval, ha kicsit is érdekelnek az egyedi városfejlesztő- és szépítő megoldások, és/vagy szeretnéd ha ezekkel kapcsolatos ötleteid szakmailag értő fülekbe kerülnének, akkor ma este irány a Blaha!


szexi ribizli

https://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr758355586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása