Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

NKS - TDI lemezbemutató --- a Nem Közölt Sáv minden frekvencián

2012. október 28. - Írókéz magazin

' Erre a lemezre megérte várni. A TDI egyértelmű üzenet, miszerint lehetséges szintet lépni, van hová fejleszteni a hazai hiphop-ot, és meg is van hozzá a brigád... '

NKS

A sztori 1996-ban kezdődött: Nos’Chez és Zenki Mefisto, az egyik gödöllői paneltelep árnyékában összehaverkodó két srác valószínűleg egy hétig a haverjai számlájára ivott, miután két számmal felkerültek az akkor tökúj, napjainkra már ereklyének számító Magyar Rap Válogatás 1 kazira (!). A Fila Rap Jam második helyezés, és a Dalekok felett aratott győzelem az Idő Uraivá tették őket, de mivel a Világ nem elég, nemsokára beindult a henger, és a két headbanger immár tisztán NKS színekben folytatta a portyát végig a hazai underground vonalain. Számtalan feat. után, 2007-ben a tizedik szülinapját túlélő duó végre egy lemezzel koronázhatta meg a dekádot. A szakma és a tábor által is remegve várt ***** (5 csillag) korong begyújtotta az atmoszférát. Nem is csoda; a földalatti mozgalom legnagyobb spílerei egymás után iratkoztak fel a tracklistre: Bankos, AKPH, Norba, Azur, Bobakrome ugyanúgy fröcskölte szanaszét a Dj Hmad alkotta alapokat, mint amilyen komolyat rakott a Hot Jazz Band a 8. számban; a Pirománia még klipet is kapott, ráadásul az akkortájt erősen feltörekvő fázisban működő Miki Háromöthét (e357) kamerájától.

 


Az 5 csillag szuperviharának elvonulása után a srácok szép lassan visszaálltak, ha nem is stand by –ba, de a ’rendes kerékvágásba’. Az eltelt évek alatt több Killakikitt, Bankos, Barbárfívérek, Hősök lemez büszkébben csillogott, ha volt rajta néhány Nem Közölt Sáv.

Túl voltak a csúcson – gondolhatnánk. Tény, hogy a ***** szupernóvája a mai napig égeti a hallójáratokat, a léc magasabbra került, mint a Petronas-tornyok manzárdszobái, de tudták, mind tudtuk, hogy nem ez volt, nem lehet ez az utolsó nagy dobás, de hogy mi lesz a következő, hová lehet fokozni, nos, azt elképzelni sem tudtuk… Mostanáig!

November harmadikán, szombaton este 11-kor az A38-on megtörténik az esemény, amit a hazai hiphop kultúra öt éve vár: az NKS fél évtized után ismét lemezbemutatót tart.

A szeptember 1-én megjelent TDI-nek sok előadó számára talán felfoghatatlan akadályt kellett leküzdeni: ti. felülmúlni a felülmúlhatatlant. Az eredmény elképesztő…

 


Nem járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, az NKS – TDI nemcsak a banda első egészestés produkciójához képest óriási minőségi ugrás, de egy egészen új dimenziót nyitott az underground hiphopban is. Bankos, Norba, a Killakikitt, a Vészkijárat, Eckü, az ASK, a Barbárfivérek, de egy remix erejéig még Tibbah keze is benne van, hogy a vér felforr a direkt injekciótól, amint a vénádra teszed. Ezekben az időkben külön öröm, hogy sikerült egy profi koncepciót húzni az albumra. Az intro után Immortalz-al való nagy beköszönésnél már tudod, hogy jó helyen jársz. A következő, két skittel megszórt 18 track közül nehéz akárcsak ötöt is kiemelni… az tuti, mi utoljára a DSP-től láttunk ennyire megfogott telepszemlét, mint a Boldogan élünk…-ben, a Police is rendesen felbassza a kékeket, a Paranoiától rosszat álmodsz, az Oh-la-la 2 visszaránt az 5 csillagba, a Mint a szfinx-ből regényt lehetne kanyarítani, a Magyarország-ra bármelyik tüntetésen kitörne a buli, a Dealerek álma alapja és szövege szilánkosra pattintja az agytörzset, és így tovább, és így tovább…

Nincs az a nézőpont, ahol a turbó csak picit is dadogna. Az NKS-re jellemző mondanivaló ugyanúgy csattan a szemed mögé, mint eddig, és a szakmailag is rengeteget fejlődött srácok tudása a lemez alapjait komponáló Dj Nice-nak köszönhetően végre gátak nélkül érvényesülhet.

Erre a lemezre megérte várni. A TDI egyértelmű üzenet, miszerint lehetséges szintet lépni, van hová fejleszteni a hazai hiphop-ot, és meg is van hozzá a brigád. A közönség pedig köszöni szépen, 3-án az A38-on királyválasztást fog tartani, ahol két doboz cigi áráért bárki jelen lehet, hogy elmondhassa:  ' Ott voltam, mikor minden elkezdődött... '

 


 

NKS - Nem Közölt Sáv on facebook

NKS - TDI lemezbemutató

NKS - TDI CD rendelés


Dirty Joke

https://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr958355574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása