Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Többszörös rockorgazmus az A38-on: Supernem, Ozone Mama, Yellow Brick Road

2012. október 15. - Írókéz magazin

Hazánk szuperszónikus „akrobatikus rockandroll” bandája, a Supernem a nyári, fergeteges szabadtéri koncertek után (a VOLT Nagyszínpadát például idén ők avatták fel) ősszel a vidéki nagyvárosok klubjain kívül az A38-at is megremegteti (még az is elképzelhető, hogy természettudományi kuriózumként cunamiriadót kell elrendelni a Dunán). Október 20-án este tehát nem kérdés, hogy ki hova megy, ugye? Irány a hajóba be!

Nem titkoljuk, sőt, egy képzeletbeli Mount Everestről (de minimum a Kékes-tetőről) óbégatva adjuk a világ tudtára, hogy – szubjektív értékelési szempontok alapján - a Supernem a legmenőbb banda, Papp Szabi pedig a leglazább frontember. Ő az, aki egy végigbulizott hétvége után, másnaposan is csípőből és már-már zavarba ejtő közvetlenséggel hozza a rock’n’roll félisten attitűdöt, ezért is lepődtünk meg, hogy az évadzáró Zöld Pardon Zenész Pikniken nem őt választották a legvonzóbb előadónak. Pedig mi aztán tuti „nem rugdosnánk ki az ágyunkból”, és ezt (egy pofátlan kis túlzással) a szerkesztőség hímnemű tagjai nevében is bátran ki merem jelenteni. :D

Egyébként a csapat többi tagjáról sem illik megfeledkezni, hiszen Kubányi Bálint, Mózsik Imre és Pulius Tibor sem bújt el a sarki kocsmában, amikor a sármot osztogatták. Viszont kicsit elkalandoztunk a lényegtől, ami ugye természetesen a zene! A Supernem népszerűségét jól mutatja, hogy versenyben volt a „Legjobb magyar előadó” címre (Best Hungarian Act) az MTV Europe Music Awards helyi döntőjén, ám ezt a megtisztelő címet a rajongók szavazatai alapján végül Beck Zoliék, azaz a szintén kiváló 30Y érdemelte ki.

A több mint egy évtizede létező (idén tizenegy éves) zenekar tehát szorgosan hagyja maga mögött a kisebb-nagyobb mérföldköveket, amik közül talán a Tudományos Fantasztikus Pop tavalyi megjelenése lendített a legnagyobbat a szekéren: és nem, egyáltalán nem azért, mert a „szupernemes” srácok a lemezcím sugallatára behódoltak a gagyi zenei tömegcikkek és X-Faktor bohócok sorozatgyártására szakosodott popbiznisznek. Kubányi Bálint billentyűvirtuóz belépésének is köszönhetően sikerült egy védjegyként is definiálható, egyedi Supernem hangzást kialakítani, az első hallásra tökegyszerű dalszövegek és ordítható frázisok mögött pedig továbbra is olyan világmegváltó okosságok lapulnak, amik mellett Paulo Coelho álintellektuális kliséi azonnal röhej tárgyává válnak.

"Szóljon, aztán csillagként hulljon, egy dallam végigszáguld a bolygón."



A többszörös orgazmussal egyenértékű Supernem életérzés legközelebb október 20-án, szombaton este fél 11-től repíti a mennyekbe a közönséget az A38 Hajón, a nem kevésbé bugyi- és gatyaizzasztó (és ideális hosszúságú, az idegeket pattanásig feszítő) pettinget 8-tól az orosz indie-mágusok, vagyis a Yellow Brick Road, valamint 9-től a hazai, Fonogram-díjas (Az év hazai felfedezettje, 2012), vintage rockos Ozone Mama garantálják.

A jegyekhez elővételben 1700, a helyszínen 2000 forint ellenében juthatsz hozzá. Ha viszont a Popshop-ban rendelsz egy új, női vagy férfi szuperdizájnos Supernem pólót, akkor a jegy csak 500 forint!

 

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr98355570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása