Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Önkéntes Tűzoltózenekar a ZP-ben – ismét pisi-kaki punk Prosectura módra

2012. június 25. - Írókéz magazin

ProsecturaMiután kicsiny országunk leghosszabb nyári fesztiváljának helyszíne éppen hogy(csak) kinyitott, összetehetjük a két kacsónkat, hogy annyi pénzért nézhetjük meg egyik legkedvesebb együttesünket, amennyi egy minőségi kannásbor ára. Bár ebből már talán kinőttünk (vagy kiégtünk), egy biztos pont maradt a pohár mellett, ez pedig  a Prosectura zenekar. Szóval „ha kedd, akkor rock”, ha június 26-a, akkor pedig Proszi a Zöld Pardonban.

A zenekarral kapcsolatban le kell szögezni: nem találkoztam még olyannal, aki azt mondta volna, hogy „kinőttem már a zenéjükből”. Nem. Ilyen nem létezik. Olyan van, hogy pár évig nem hallgatja valaki, mert mondjuk példás családapaként nem tudja megtenni, hogy otthon bömböltesse vagy énekelje, hogy „remélem, hogy fazonra van nyírva a….” , vagy éppen a rántás kevergetése közben nincs erre ideje a háziasszonynak. De ez addig tartható állapot, amíg egyszer újra meg nem szólal a tupátupá, és Imre Norbi lágy hangja.

 

 

Figyelsz, tanulsz...

 

A zenekar még anno ’89-ben alakult Közép-Európa legnagyobb egyhajós templomának árnyékában, Szekszárdon. Eleinte Anális Coitus néven zenéltek még ketten az alapítók (Polgár Tomi és Imre Norbi), majd kissé lágyabb vizekre eveztek, ezért lett a névváltás. Együtt kezdték a Tankcsapdával, játszottak Szandi és Iggy Pop előtt is, szóval az elmúlt 23 év igencsak mozgalmas volt. Tizenkét lemezzel örvendeztettek meg eddig minket (plusz két demo) és 2009-ben újra felvették Szép az élet!? című albumukat. Ezzel együtt végre egy DVD-t is kiadtak Hölgyekrül, Urakrul és a baszásrul címmel  az ezredik koncertjükről, melyet szintén a ZP-ben zavartak le. Volt hegedű, régi tagok, szóval minden, ami ünnepi. Utolsó lemezük 2007-ben jelent meg Sándor, József melegek felirattal a borítón, és állítólag idén végre megtörik a jég – lesz új lemez.

 

 

Móka a Pacsirta utca 43-as szám alatt

 

Ahogy ezt mindenki meg is mondja, a Prosectura egy életérzés. Szókimondó (de sokat mondó) szövegek, nem túlkomponált, de fülbemászó dallamok, és óriási energiákat megmozgató koncertek. Közönségük 12 éves kortól egészen matuzsálemi korig terjed, többen már a kezdetek óta állnak sörrel a kezükben a színpad előtt koncertről-koncertre azért a bizonyos mondatért: „Jó esték kívánok, mi vagyunk a Prosectura Önkéntes Tűzoltó – és Lendületzenekar”!

 

prosectura Zöld Pardon ZP

 

Starfish

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr118355480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása