Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Gödör Reloaded!

2012. június 25. - Írókéz magazin

Az Erzsébet téren februártól már az Akvárium programhullámaiban lubickolhattok, viszont az Gödörről sem ér megfeledkezni: a már-már ikonikus helyhez hűséges fiatalok (és természetesen a lelkükben örökifjú idősebbek is) ősztől a Király utcában fellelhető Central Passage-ban áldozhatnak a kultúra oltárán, illetve nyáron vidéken is lesz némi mozgolódás: augusztus 21-én rajtol a Gödör Kemping Agárdon!

Tehát ősztől az Erzsébet tértől alig pár lépésre, a Király utca 8-10-ben születik újjá mindenki kedvenc Gödre, vagyis a főváros legjelentősebb „összművészeti kulturális központja és agorája”, méghozzá 2500 négyzetméteren. Az ígéretek szerint a lehető legszélesebb programkívánat fogja az őrületbe kergetni a konkurenciát: napi 2-3 élőzenei koncerttel csiklandozzák a hallójáratainkat, de retináinkat is ellátják majd mindenféle ínyencséggel, kiállításokkal, performanszokkal, tánc- és színházelőadásokkal. Ezeken kívül természetesen a jól megszokott befogadó miliő sem vész el, a hely urbanista, közösségi centrumként is funkcionál majd: az átalakított, zölddé varázsolt „átjáró” a már megszokott Gödrös megbeszélések, filozofálások, viták, világmegváltások és randik zsivajától lesz hangos, ugyanúgy, mint az ókori görög agorák.

Azt már szinte le sem merjük írni, hogy plázázni is lehet majd, de nem a szokványos módon: a klub mellé kizárólag olyan üzletek költözhetnek, melyek ökológiailag tudatosak, és társadalmi felelősségvállalásuk kiemeli őket a zord kapitalista közegből. Látszik tehát, hogy a tulajok nincsenek híján az ambíciónak: a környező létesítményekkel karöltve egy V-VI. kerületi „SoHo” megvalósításának terveit dédelgetik, mi pedig örvendezve várjuk a remélhetőleg világszínvonalú kivitelezést!


Várakozás közben szinte kötelező leugrani a Velencei-tóhoz, hiszen augusztus 21. és 26. közt rendezik meg a Gödör Kempinget az agárdi Park Strand Kempingben. Itt is olyan programkavalkád várja az aktív pihenésre vágyókat, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Három színpadon őrjítenek majd hazánk legnépszerűbb együttesei, például az Irie Maffia, a Budapest Bár, a Colorstar, a Kiscsillag, a Punnany Massif, Péterfy Bori és a Love Band, a Supernem, vagy épp a Carbonfools. Fellép a német RotFront is, akik különböző nemzetiségű tagokkal, valamint orosz, magyar és ukrán énekkel, és német/angol rap betétekkel igazi zenei ínyencséget hoznak. A csodás Gryllus Dorka is tag volt, úgyhogy annyira szar nem lehet!

 

A végeláthatatlan dallamokon kívül lesz sok-sok tánc, például elámulhatunk a Frenák Pál Társulaton vagy Willany Leó Improvizációs Műhelyén, de ki is próbálhatjuk magunkat a Body Moving- Tánc Mindenkinek programjain, illetve lesz MÉG Színház, valamint cirkusz, madár- és vidrales, jóga, bogrács, és tényleg minden, ami a tökéletes nyári estéken számításba jöhet, valamint hullócsillaglesés, ha esetleg valakinek van még olyan kívánsága, ami nem teljesült.

 

 

A felsorolhatatlan programtengert itt tekinthetitek meg. A jegyárak teljesen barátiak, július 21-ig a napijegy 3000 HUF, a bérlet pedig 10000 HUF. Bővebb infó itt.

 

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr178355482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2012.06.25. 17:37:06

El nem tudom képzelni, kinek az érdekeltségi körébe tartozhat az Akvárium? Leht, hogy egy-két hölgy is érdekelt ebben a hacacáréban? Nem tudom. Ha mondják, biztos nem. Csak talán ezt akarták a zemberek. Ki tudja? Na, ki?
süti beállítások módosítása