Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Nyári zenék TOP 7 (!) - avagy ezekkel szedd fel az új csajod/pasid ;-)

2012. június 19. - Írókéz magazin

Amikor elolvadnak a jégcsapok, a gatyánkból végre ki tudjuk szedni a latyakos sós masszát, már jönnek is a rügyek meg az allergia. Egyre többen ülnek biciklire, több lesz a motoros , na meg egyre büdösebb lesz a tömegközlekedésen. Igen, ez jelzi a nyár közeledtét. A zárt kocsmák helyett jönnek a sütögetések, a nyitott kocsmák, a fesztiválok, a hőguta. Az emberek kezdenek éledezni, utazáson gondolkoznak, új ruhákat vesznek, elmennek fodrászhoz és kopaszra borotváltatják magukat, mert csak úgy lehet bírni.
Az általunk előkapart számokat egy dolog fogja össze: a nyár. Meg a Balaton. Ez már kettő. A magyar tenger, a reggelig tartó bulik, a lángos, a hekk, a dodgem é s a resti meghitt hangulata sokakat megihletett, Nem is tudjuk hol kezdjük!


Egy igazi örökzöld dübörögjön először, A KFT zenekartól. Több mint harminc éve vannak a pályán, ennyi idő alatt biztos megéltek néhány mámoros balatoni éjszakát, ahogy erről énekelnek is. Ha megfigyeljük a szöveget, már 1986-ban nagy volt a drágaság arrafelé, viszont abban biztosak vagyunk, hogy Zamárdiban ők még akkor nem a Balaton Sound-on voltak.

 

 

 

Mi az, ami nem hiányozhat egy jó kis diszkóból és nem a Zorba? Amit mindenki hamisan üvölt bele az éterbe, amit illik elmutogatni is? Igen, az UFO nagy slágere, a Nyár van.  Minden benne van, ami kell egy slágerhez: összeegyeztethetetlen képek (cápa/ Balatonszárszó), szerelem tengere, meg hálózsák. A szobában, a kempingágyon, a mély vízben. Tessék?

 

 

 

Az alábbi együttes is úgy gondolja, hogy a befutáshoz a nyárról is kell alkotni egy dalt –ebből született az alábbi produkció. Kicsit más szemszögből nézik a balatoni nyaralást, itt a legnagyobb problémát a nyerőgépek jelentik és a kalauz. Nem biztos, hogy olyan jól végződött a kikapcsolódás, mivel a bakancs meg a mézzel (vagy tojás fehérjével/hajólakkal) felállított taraj nem szívleli a meleget. Valószínűleg ennek tudható be a sok konfliktus is, melyeket dalba foglaltak. Így nem csodálkozunk azon, hogy a végén eljutnak arra a pontra, hogy váltig állítják „nekem nem kell szeletbe se”. A Prosectura Önkéntes Tűzoltó és Lendületzenekar inkább mással próbálkozik.

 

 

 

A nyár általában az új szerelmek ideje. Miután (ne is próbáljuk tagadni) a hormonok beindulnak, új, hosszú órákig tartó kapcsolatok születhetnek. Na, ezekből jönnek a bonyodalmak. Mert egyszer vége lesz, fáj, mar, közbe meg persze öregszünk is. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy nem a gimis barátokkal járunk el nyaralni, vagy egyáltalán nem megyünk, mert a macska éppen hányt otthon, ergo nem lehet. Erről szól a Régi nyár a Venus előadásában.

 

 

 

Mások nem annyira aggódnak azon, hogy elmúlik, majd jön a másik. Bár ehhez valószínűleg valami tudatmódosító is kell, de ebbe szintén ne menjünk bele. Copy Con frizbizik inkább, mindent imád. Combok, mellek mindenütt, szánsjájn-hepinesz! Csak az a fránya seggtócsa ne lenne…

 

 

 

Figyelem, kabátba bújt emberek garázdálkodnak a Balaton partján! Ezt a számot csak azért kell itt megjelentetni, hogy ezt mindenki tudja. Félni kell. Kelemen kabátban füttyög a lányoknak, sörözik, és éjszakánként más-és más balatoni városban tekergeti valószínűleg nem barna, de teljesen szétmállott testét. Már volt nyári sláger, reméljük a múlt idő marad is.

 

 

 

Persze, könnyű jó dolgokat írni a naplementéről, a hattyúkról, a játékgépekről és a nagymellű csajokról a Balaton partján, de. Az Animal Cannibals örök slágereiben nem szokott nagyokat mondani, inkább megmondják a frankót. Szóval aki a fővárosban ragad, az se szomorkodjon, hiszen Budapest nyáron sokkal szabadabb!




Starfish

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1008355470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása