Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

83. Könyvhét: Nagy dózisokban adagolják a kultúrát a Vörösmarty téren!

2012. június 08. - Írókéz magazin

Tegnap, azaz június 7-én startolt el a 83. Ünnepi Könyvhét, mely országszerte változatos programokkal, többek közt ipari mennyiségű dedikálással és író-olvasó találkozókkal, szombaton pedig a fővárosi központi helyszínen, a Vörösmarty téren a Könyvek Éjszakájával csalogatja az irodalomkedvelőket. Ha azok közé tartozol, akiknek még élmény kézbe venni egy hagyományos könyvet, és tudod még értékelni az új könyvek illatát, valamint nem vagy lusta edzésben tartani a szürkeállományod egy jó sztori érdekében, akkor indulás!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének június 11-ig tartó, nyolc évtizedes múltra visszatekintő programsorozatának idei felvonását a 11. Gyermekkönyvnapok egészítik ki. 250 könyves cég 150 pavilonban várja az érdeklődőket, de nem csak az irodalom-, hanem a zenekedvelők szeme is felcsillan a programok láttán: szombaton öttől például Palya Bea (Szokolay Dongó Balázzsal), vasárnap pedig a Kaláka Együttes ad másfél órás koncertet. Hoppá!



Ugorjunk fejest a Vörösmarty tér programtengerébe a teljesség igénye nélkül:

 

Szombaton az Oroszlános kútnál többek közt Spiró Györggyel, Karafiáth Orsolyával, Gerlóczy Mártonnal találkozhattok. 2 órától az MTVA és a Magyar Rádió felvétele zajlik majd egy órán keresztül, ennek keretében mindenki kedvence, Csukás István is látható lesz, aki a Pom Pom meséiről is beszél majd.

A Hangoskönyvek standján 3 órától sztárelŐadók árulnak, 3-tól például Pogány Judit, 5-től Mácsai Pál, 6-tól Schäffer Erzsébet, 9-től Kovács Patrícia, 10-től pedig a színész házaspár Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter.

8-kor veszi kezdetét a már említett Könyvek Éjszakája: 10-ig utcabálon táncikálhattok, illetve a Magvető standjánál borkóstoló és dedikálás várja azokat, akik a könyvhét folyamán legalább három könyvet megvásároltak. A JAK standjánál is izzik majd a hangulat, de kivételesen nem az alkoholtól: „Néma gyerek” címmel örömzenés felolvasás lesz. A zenei házigazda az Elefánt zenekar, emellett több hip-hop és slam poetry kiválóság is fellép, szóval szövegelésből nem lesz hiány.


Vasárnap ismét kiváló szerzők teszik tiszteletüket, fél 11-től például Polgár Ernő mutatja be a Facebook Love című csetregényét (úgy látszik a 21. századi közösségi média mindenhova, így a Könyvhétre is beszivárog), 4 óra után pedig Nagy Bandó András is felbukkan.

A Vörösmarty szobor előtti színpad szombaton és vasárnap is a gyerekeket várja különféle programokkal és koncertekkel (szombaton 3-tól Huzella Péter, vasárnap 4-től Gryllus Vilmos, 5-től pedig az Apollogika Zenekar lép fel, ez utóbbinak Für Anikó lesz a vendége).


Hangsúlyozzuk, hogy ezek csak töredékei a több helyszínen zajló történéseknek: a teljes programot letölthetitek itt, értelemszerűen a programok menüpontra kattintva.

 

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr188355464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11677 2012.06.08. 15:14:14

Ugyancsak kapható a könyvhéten a Corvina kiadásában Huszár Tibor: "Kádár A hatalom évei 1956-1989" második, javított kiadás. Különösen a rendszerváltás óta felnövekvő ifjúságnak érdemes olvasni, akik nem éltek a demokratikus kapitalizmusunk idején.

11677 2012.06.08. 15:17:29

Bocs! Utolsó mondat helyesen: Különösen a rendszerváltás óta felnövekvő ifjúságnak érdemes elolvasni, akik még nem éltek a demokratikus kapitalizmusunk előtti időkben!
süti beállítások módosítása