Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Negative Art- Állócsillag a hazai underground koncertszervezés egén

2012. június 07. - Írókéz magazin

Mindig ujjongva fedezünk fel olyan kezdeményezéseket, amik a magyar underground zene népszerűsítésére, támogatására törekednek, így a Negative Art tevékenységét is rögtön szívügyünknek éreztük. Az 1997 óta aktív, teljes körű koncertszervezést és zenekarpátyolgatást vállaló, mára egyszemélyessé apadt vállalkozás nevéhez köthető a Fekete Zaj Fesztivál is.

A Negative Art a Zero és Noir fedőnevű arcok koncertszervező álmainak és ambícióinak materializálódása, manapság azonban már csak Zero viszi a hátán a céget. Szemmel láthatóan a munkája a hobbija is, így az élvezeti érték megtartása érdekében csak klubkoncerteket szervez, hisz saját bevallása szerint a PeCsa szintű buliknál már túl nagy a felelősség.  Azért nincs ok panaszra, hiszen sok-sok hazai banda mellett a nemzetközi zenei szcéna nagy öregjei, például a Motörhead és a Paradise Lost is ott virít a Negative Art dicsőségfalán. Ebből a vállalkozás fő profilját is könnyű kikövetkeztetni: kezdetben a dark és a goth, valamint a metál drasztikusabb változatai voltak preferáltak, mára azonban lazultak a korábbi szigorúbb műfaji korlátok.

A legeslegnagyobb durranás az augusztus 17-ei kezdettel Mátrafüred-Sástón megrendezett Fekete Zaj Fesztivál lesz, ahol olyan egyedi fellépők hipnotizálják az egybegyűlteket, amikhez hasonlót más fesztiválon nagyítóval keresve sem találnánk. A hangolódás már június 23-án elkezdődik, hiszen ekkor lép fel az A38-on az a Mátyás Attila Band, akik a fesztiválra is hivatalosak. Mátyás Attila az F.O. System, a Sex Action és az Agnus Dei tagja, saját, 2001-től létező bandájának repertoárjában különböző feldolgozások (például Billy Idol) és saját számok mellett e fajsúlyos formációk dalai is megtalálhatóak.


A Balaton Sound-on szocializálódott fesztiválozók a Fekete Zajt a komolyabb lelki károsodások elkerülése érdekében nagy ívben kerüljék el (valószínűleg már a törzsközönség pillantásaitól összeesnének). Ez a három napos armageddon az igazi metálos/darkwaves arcok terepe. A lineup áttekintése közben olyan nevekre bukkanhatunk, mint a mexikói Hocico, vagy a német Xenomorph. A jegyelővételi időszak június 1-jén indult, a jegyárakat itt tekinthetitek meg.

 


Terveink szerint hamarosan egy terjedelmesebb cikkben mutatjuk be nektek a Fekete Zajt, illetve az idei lineup-ot.

 

szexi ribizli

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr928355454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása