Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Mégsem ma nyit a ZP- Véget nem érő huzavona

2012. április 19. - Írókéz magazin

Közleményben tudatta ma a Zöld Pardon a nagyérdeművel, hogy a XII. kerületi önkormányzattal a hosszas egyeztetés ellenére sem jutottak közös nevezőre, így legnagyobb bánatunkra a mára tervezett Tankcsapda nyitókoncert elmarad, az első heti koncerteket pedig vagy elhalasztják, vagy más helyszínen rendezik meg.

A közlemény szerint az újjászületést a Rákóczi híd budai hídfőjénél tervező ZP egykivételével az összes szakhatósági engedélyt megkapta, azonban az ügyben illetékes önkormányzat jegyzője egy tegnapi határozatban megtiltotta a szórakozóhelyen kialakított konténerek használatbavételét, ezzel megakadályozva a nyitást, hiszen az infrastruktúrához nélkülözhetetlen irodák, mosdók, raktárak ezekben a konténerekben lennének. A ZP már szombaton is kiadott egy közleményt, miszerint az épületeiket ideiglenesen, 180 napnál rövidebb időre fogják felállítani, ezért szerintük azokhoz nem szükséges építési engedély. Az önkormányzatnak azonban ezek szerint más az álláspontja.

A helyzet azért is érthetetlen, mert a ZP tizenhárom éven keresztül működhetett sikeresen ugyanezzel a most hirtelen elutasított infrastruktúrával, illetve a konténeres megoldás a hazai fesztiválos és vásári környezetben abszolút elfogadottnak számít.

A lehangoló helyzet ellenére a vezetőség a következő egy hét során mindent el fog követni annak érdekében, hogy a ZP idén is megnyithasson. A mai, április 19-ei Tankcsapda koncertre elővételben jegyet vásárlók jegyeit visszaváltják, ennek módjáról 72 órán belül értesíteni fogják az érintetteket.

A legfrissebb hírek szerint néhány ZP-s koncertnek sikerült másik helyszínt találni, a holnapi, április 20-ai Magna Cum Laude koncert például a Barba Negrában kerül megrendezésre, a Brains pedig az A38-on lép fel szombaton (április 21-én).

Reménykedünk az ügy pozitív végkimenetelében, és sok-sok kitartást kívánunk a ZP vezetőségének!

fotó: HVG

 

szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

http://irokezmagazin.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr678355408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása