Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Park- Dallamvihar előtti csend a Rákóczi hídnál!

2012. április 16. - Írókéz magazin

A Zöld Pardon bezárásáról szóló híreket az utolsó pillanatig próbáltuk pletykaként felfogni, és valljuk be, mindenkinek vérzett egy picit a szíve, amikor a kósza, majd egyre konkrétabb információmorzsák végül a nagyszabású tüntetések ellenére is beigazolódtak. Még ma is hitetlenkedve lessük a szórakozóhely hűlt helyét, és sóhajtozva nosztalgiázunk a kezdeti száz forintos belépőkről, és tinikorunk önfeledt bulizásairól.

De ne merüljünk azért mély depresszióba, ugyanis hamarosan érkezik a „dupla kárpótlás”. Közismert, hogy a Rákóczi híd budai hídfőjénél április 19-én újra megnyit a ZP a Tankcsapda őrületével, de szemben, a Duna másik partján is nagy a mozgolódás: óriási durranás épül egy minden kulturális igényt kielégítő szórakoztató komplexum formájában. A MÜPA mellett épülő Park fedőnevű helyet a ZP volt társtulajdonosa, egyik szakmai vezetője, valamint a szintén sokak által kedvelt Morrison’s klubok egyik tulajdonosa álmodták meg, akiknek a főváros két évre adta bérbe a területet. A ZP szervezőinek tehát nem árt belehúzni, mert a népszerű szórakozóhely nem semmi konkurenciát kap, méghozzá jelentős tapasztalattal rendelkező rendezvényszervezők irányításával. Emellett valószínűleg az újdonság ereje is rengeteg érdeklődőt fog a Parkba vonzani. Az eddig nyilvánosságra hozott számok egyébként magukért beszélnek (komolyan azt hittük, hogy káprázik a szemünk, amikor először olvastuk): 11 ezer négyzetméter, amely állítólag 12 ezer szórakozni vágyó emberke befogadására alkalmas.

Összesen öt tánctér várja majd a  vendégeket: egy nagy tánctér 160 négyzetméteres színpaddal a mainstream zene kedvelőinek, egy fedett elektronikus zenei helyszín a partiarcoknak, és a Retró kert két tánctérrel azoknak, akik egy kis zenei időutazásra vágynak. Ezeket kiegészítendő lesz még egy Dóm Alter & Special elnevezésű „kupola”, ami alternatív zenei produkcióknak, illetve sportközvetítéseknek ad teret, illetve egy VIP Klub, ahol a művészeti élet jeles képviselői gyűlhetnek össze.

Mindezt környezetbarát technológiával valósítják meg, hiszen az építmények kivitelezésénél a hajózásban használt gyorsan bontható és felépíthető, könnyen átrendezhető konténereket hasznosítanak újra.

A zenei kínálat állítólag széles spektrumon, a középkorúak zenei ízlését is figyelembe véve fog mozogni (a nyitókoncerten például Richard Dorfmeister, a Kruder & Dorfmeister bécsi duó egyik tagja lép fel), de nem csak a zenészek, hanem más művészek is megtalálhatják a számításukat: a hely a tervek szerint egy multikulturális olvasztótégelyként például képzőművészeknek, íróknak, színészeknek, civil szervezeteknek is bemutatkozási lehetőséget fog nyújtani, magántőkéből végezve közszolgálati feladatokat.

Terveink szerint ott leszünk a nyitópartin, hogy alaposan felmérjük a terepet, és a tapasztalatainkról természetesen Nektek is beszámolunk!


Az illusztrációk forrása: www.origo.hu


szexy ribizli

https://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

http://www.irokezmagazin.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr488355404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12635 2012.04.16. 19:51:48

A Zöld Pardon újra nyitását örömmel üdvözlöm... A másik, a komplexum, már kevésbé tetszik, az megfizethetetlen lesz az egyszerű fiatalok számára...
süti beállítások módosítása