Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

EZ Basic, Promising Boy - Dalpremier

2012. március 21. - Írókéz magazin

A hazai indie műfaj jeles képviselőjeként az EZ Basic - Szarvas Árpád (vocals/guitars), Pesztalics Dénes (bass), Tóth András (drums), és végül, de nem utolsósorban Nagybaczoni Áron (keyboards) - ezen a szép tavaszi napon (március 21) mutatta be a vélhetően április 11-én megjelenő ötszámos EP egyik legdinamikusabb dalát, a Promising Boy-t. (részlet)

A teljes dallista:

EZ Basic: Memories Of Spring (2012)

1. Victoire Scott
2. Promising Boy
3. Hungarian Girl
4. Wrong Way
5. Sometimes I Can't

A frontember, Szarvas Árpád szavai a dalról:

A Memories Of Spring alapötlete mindössze annyi volt, hogy csináljunk egy laza hangulatú kislemezt, amin kizárólag három perc körüli, 'egy-két-há'-ra kezdődő, a mi mércénkkel mérve slágeres gitárpop számok vannak, sok-sok refrénnel (hosszú intrós tökölések, elnyújtott kiállások, felesleges sallangok nélkül). Zeneileg nem áll távol a Hello Heavy című előző albumunk világától, viszont a klasszikus beat zenétől kezdve a northern soulon át a francia popig valamennyivel több hatvanas évekbeli zenei hatás érezhető ezekben a dalokban, ezért a hangzást is próbáltuk egy kicsit régiesre, 'szépia-barnásra' venni, hogy jobban passzoljon a számok hangulatához. A Memories Of Spring a nosztalgiával való játszadozásra utal (ez a mi rossz értelemben vett 'retró' lemezünk), Simon Reynolds Retromania című könyvét olvastam éppen, amikor eszembe jutott ez a lemezcím. A Promising Boy, melyet az amerikai Slumberland kiadó zaj-pop zenekarai inspiráltak, az EP második dala, és egy 1981-es jugoszláv film, a Dečko koji obećava (angolul: The Promising Boy) után kapta a címét.”

A zenekarral itt találkozhatnak a rajongók legközelebb:

2012. 03 .28.

Helyszín: Musicland lemezbolt, Budapest
Vendég: Amber Smith

2012. 03. 30.

Helyszín: Club Noir, Szeged
Vendég: Amber Smith

Legutóbbi, Hello Heavy (2010) második lemezükről készült 2011-es Motorik Erik videó:

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin

Four Fingers Franky

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr28355342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása