Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Újjászületett, és önálló lemezzel jelentkezik Hodosi Enikő, a NEO énekesnője

2012. február 26. - Írókéz magazin

Manoya Hodosi Enikő

A Neo énekesnője, a Zagarban underground dívaként hódító, és a FreshFabrikban is feltűnő Hodosi Enikő hamarosan saját albummal jelentkezik, melynek stílusa minden bizonnyal elüt majd az együttes által képviselt elektro vonaltól, és végre totális szabadságot ad a különleges érzés- és ízlésvilágot képviselő Enikőnek, aki Manoya néven készül a gyógyításra.

Az önállósodás szerencsére nem jelenti az idehaza az Antal Nimród-féle Kontrollhoz készült filmzenével ismerté vált, már 1998 óta létező, több tagváltáson átesett Neoval való bárminemű szakítást; aennek őszintén örülünk, hiszen az Enikő mellett jelenleg Milkovics Mátyással, és Kőváry Péterrel üzemelő csapat manapság is olyan szinten űzi a post new-wave-től az indie pop-ig terjedő paletta stíluskeverését, amit nem csak hogy idehaza, de a világon is kevesen képesek utolérni. Világszínvonal.

Enikő szerint az általa megálmodott szólóalbum célja és eszköze a hanggyógyítás. Azokra a kérdésre, hogy minek is nézhetünk a szemébe hamarosan, és vajon hatásos lesz-e a kezelés, az album beharangozója, a Rebirth adja meg a választ:

Csend, nyugalom, békeampullák, Zen kert várhatóak tehát, méghozzá egy egész lemeznyi. A léleképítészeti munkát egyébként az Occamban Enikővel együtt dolgozó Lázár Tibor segíti, de mellette még számos más kölcsönzenész is fényesíti majd a hanghullámokat. Újdonságot, szépséget és gyönyörű belső utazást várunk tehát Enikő kissé misztikus alteregójától, Manoyától, aki saját bevallása szerint már 16 éves kora óta érleli magában a gondolatokat, melyek esszenciáját ebben az új albumban gyűjtötte össze.

Talán a Petőfin hallottuk, hogy Manoyát a mindnyájunk személyiségében ott rejlő kettősség szülte meg, és hogy Enikőnek szüksége volt erre az alteregóra, hogy a nevében elmesélje azokat az univerzumokat, melyek lefestéséhez Ő nem érezte magát elég késznek. Akár így van, akár nem, beleszerettünk a Rebirthbe, és ha a többi szám is ilyen lélekemelő módon transzformálja hanghullámokká a művésznőben élő világokat, akkor nincs mese, örömmel fogunk elveszni Manoyával ebben a csodálatosnak ígérkező, balzsamos útvesztőben, aminek a mélyén talán megtaláljuk Enikőt is.

Érdemes keresni!

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr618355294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása