Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Nincs semmi a TV-ben? - eztnézdmeg: idegenek Londonban, támad a Blokk!

2012. február 16. - Írókéz magazin

A korábban jobbára tévés produkciókban dolgozó brit színész-rendező Joe Cornish éppen a Mel Gibson-féle Jelek-et (rendező M. Night Shyamalan) nézte, mikor megfogalmazódott benne a kérdés, ami szerintem néhanapján mindnyájunkban: Mi lenne, ha idegen invázió kezdődne a szomszédban?

Mr. Cornish némi koncentrált forgatókönyvírás után össze is rántotta kis csapatát, és levezényelte az Idegen arcok (Attack the Block) munkálatait. 

Az invázió helyszíne ezúttal az egzotikus London betondzsungele, főszereplői pedig a környék jellemző bennszülött utcagyerekei, akik szabadidejükben vagy PS-eznek, vagy bringáikkal útonállva ijesztgetik a járókelőket, miközben felfelé igyekeznek a telepi gengszterek ranglétráján. A rendező társadalmokritikából erős négyest kap, ötletből ötöst. Ha hirtelen nem kezdenének el alienek potyogni az égből, simán végignéznénk az egyébként szépen indító, s talán nem is eléggé elcsépelt, a bevándorlók gyermekeinek bűnben edződő, szükségszerűen a vesztébe rohanó, elvesző generációjának meséjét. De erre most nincs szükség.

A ’Mi lenne, ha…’ felütésből szépen végiggondolt, naivitással ugyan itt-ott vádolható, mégis életszagú történet kerekedik, melyben a karcos huligánok összefogva korábbi áldozatukkal, és néhány helyi arccal felveszik párhuzamos harcukat a Földünket fenyegető űrből jött, és helyi rémségekkel, úgymint idegenek és helyi gengszterek.

Akit nem győztünk meg, annak eláruljuk, hogy a film közösködik a lassan kultmozi státuszba emelkedő Scott Pillgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. the World) produceri gárdájával.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr488355278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása