Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Soerii&Poolek - a csúcstámadók

2012. február 01. - Írókéz magazin

Soerii&Poolek

A hazai popipar legújabb mágnásainak bemutatásának legfrissebb apropója a CKM mellékleteként karácsonyra megjelent ’ Valahol messze ’ EP, és az egyébként fantasztikus címadó dal vadiúj klipje is lehetne, de ilyesmire kérem nincs is szükség, ti. mi a zsenialitást ünnepeljük – permanens. Abból pedig van itt bőven.

Soerii&Poolek

A hazai popipar legújabb mágnásainak bemutatásának legfrissebb apropója a CKM mellékleteként karácsonyra megjelent ’ Valahol messze ’ EP, és az egyébként fantasztikus címadó dal vadiúj klipje is lehetne, de ilyesmire kérem nincs is szükség, ti. mi a zsenialitást ünnepeljük – permanens. Abból pedig van itt bőven.

Noha az eddigi első, és legjobb S&P nagylemez, az egyszerűen csak zseniálisnak nevezhető UA-MUA az Úr 2010. esztendejének tökelső albumaként már jan. 1-én megjelent, ez még önmagában nem rázta meg a bolygó lakosságát. A pornósztárnak való bandatagok tengeralattjárója ugyanis még csak kisebb rajtaütéseket hajtott végre, csiszolódott a gyémánt, de a szerencsés bulihuligánok már 2008-óta felfedezhették, hogy mit is jelent náluk periszkópmagasságba kerülni. Azt, hogy a míveltebb közönség körében beinduló őrület komolyan rákapcsolt, vitán felül a Kautzky Armand fémjelezte üdvözlő videónak köszönhető, melyből most már tényleg megtudhatjuk, hogy melyik a világ legmenőbb zenekara, és hogy mire is lehet számítani az elkövetkezendőkben a színpadi show fogalmának világszintű újragondolása következtében fellépő neoart hullám förgetegében. A felháborítóan alacsony – alig 180.000 feletti – megtekintéssel bíró thrillert világra szabadító Norris Pekt - magyarhangja a multifunkciós Kubányi Bálint - zseniális alapkoncepciója egyébként az Argo 2 promójában is visszaköszön.

A művészettörténeti dátum (2010.03.31.) után néhány homemade youtube-os mozgókép vezette fel az igazi nagy durranást. A ’
Tanga’ című látvány és audiorgia hatása azonnali és elementáris volt. A főszereplő hölgyet például egészen Benkő Dániel lábai elé repítette. A klipért (melynek egy komment szerint  csupán annyi hibája van, hogy nehéz rá maszturbálni) felelős Merényi Dávid ettől függetlenül ’rendes művészemberként’ dolgozott a magyar zenei élet (második) legtehetségesebbjeivel; Péterfy Bori, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, de a Supernem is neki köszönhetik legjobb videóikat. A hirtelen megugró népszerűség folyományaként kimondhatatlan aurájú, verítékben és extázisban úszó buliorkánok csaptak le az ország különféle pontjain, amihez hasonlót ténylegesen nem látott még a világ. Eszméletvesztésig fokozódó őrjöngés, tudatmódosulással járó nemistudommicsoda. Emberteremtés. A tényleg nehezen felfogható abszolút hangulat ünnepnek is méltán nevezhető Pannónia Fesztiválon celebrált ’esemény’ után egy ott és akkor a keresztségen frissen átesett, negyvenhez közelítő pénzügyi szakember például kijelentette, hogy mostantól ő egy új ember, és közölte a feleségével, hogy bizony mostantól a szexben is változások fognak következni. Innen is drukkolunk Nekik!


Amikor a jobb nudibárokban elkezdték sutyorogni, hogy a méltán nagyon menő és imádnivaló és önálló intézményként működő nagyágyú, Péterfy Bori beszáll Soeriiék bulibuszába, már lehetet érezni, hogy nincs mese, és előbb-utóbb kiderül itten, hogy ezek a jelmezes nagymenők tényleg ’valakik’ kell legyenek, ha már a Bori is… természetesen ebből az együttműködésből lett a Kárpát-medence új partyhimnusza, a valóban ’Maximális extázis’.

Akik tehát, abban a hitben ringatták itt magukat, hogy mindössze néhány ismeretlen arc próbálja bemajomkodni magát a köztudatba, alaposan mellényúltak. A feszülős jelmezek alatt ugyanis a leginkább a Heaven Street Seven billentyűseként ismert zseniális
Takács Zoltán ’Jappán’ és A Kutya Vacsorájában meg a Bootsie Quartetben ténykedő Kovács Geri ’Gerrison tanár úr’ űzik ki magukból a gonoszt. Kettejük gravitációs terének aztán már gyerekjáték volt, hogy bolygó körüli pályára állítsák a korábban az Anima Sound Systemmel, a Zagarral, és Kispállal is kollaboráló, manapság a Nemjuciban fényesen ragyogó Németh Jucit, a Supernem és egyben a hazai rock ikonját, Papp Szabit, és a szintén HS7-es, csillagszemű Szűcs Krisztiánt. - Ettől a névsortól aztán nem is csoda, hogy aranylemezzé tették az UA-MUA-t. Ahogy a Soerii&Poolek ebédlőjének falát lassan beterítik a hazai zeneipar legnagyobbjainak trófeái, úgy lesz a Napnál is világosabb, hogy az egymásra izgulás, az egymás agyára (és egyéb másodlagos, harmadlagos nemi szerveire való) való ráfeszülés az igazi mozgatórugója annak, hogy ez a kommandó képes megteremteni valami olyat, ami végső soron a zenei élet L’art pour l’art Társulatává teszi ezt a cirkuszt. Látszólag elmebeteg, látszólag bunkó, de valójában mégis sokdimenziós zsenik által létrehozott, az intelligencia marhulásának nyelvén beszélő, a ’nagy’ művészetre gyakran jellemző sznobizmussal szakító önkifejezési forma.

Testben és lélekben kérem vetkőzzünk meztelenre a színpadon és a színpad előtt! Nézzünk egymás farkasszemébe, fogjuk meg a mellettünk álló kezét, csodáljuk meg őt, és együtt lépjünk át a Mekongon túli ajtón, ahol már egyre többen merik kimondani: ’Szeretlek’.

A cikk teljes terjedelemben a
www.candyshop.nolblog.hu oldalon érhető el.

Foki Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr828355250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása