Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Egy sima egy fordított, avagy vereség a Győr, majd győzelem a Békéscsaba ellen

2013. október 20. - Írókéz magazin

A Győr ellen folytatta nehéz sorozatát az Érd, vagyis épp a legkeményebb diót kellett volna feltörnie Szabó Edina „megtépázott” csapatának, ahhoz, hogy két vereség után (Ferencváros otthon, Fehérvár idegenben) ne gyűjtse be a sorozatban a harmadikat is. A hétköznap 20 órakor zsúfolt lelátok előtt lejátszott mérkőzésen sajnos nem tudott 60 percen át egy szinten kézilabdázni a hazai csapat az esélyesebb Győrrel 23-31 (9-16).

Sérültjeit (Bognár, Triscsuk, Török) még mindig nélkülözni kénytelen Érd egy Klivinyi bombával „robbantotta” a találkozót, amit hamar megfordított az ellenfél (1-3). Elkapkodott gyors indítások, levédekezett kísérletek jellemezték a hazaiak támadójátékát. Szabó Edinának nagyon hamar, már a 11. percben közbe kellett avatkoznia egy időkéréssel, hogy megnyugtassa lányait, és rendet tegyen a fejekben. Látszólag sikerült hasznos tanácsokkal ellátnia övéit, hiszen Wolf és Klivinyi meghallhatott valamit az ukázból (3-5). Az érdiek futottak az eredmény után, de a gólokat a győriek szerezték, szélsőik, és minőségi cseréik biztosították, hogy ne csökkenjen az 5-6 gólos különbség. A 20 percben kezdett kínosra duzzadni a gólkülönbség (5-11), amiből Schatzl és Koren próbált lefaragni, ami nem sikerült valami fényesre a félidei 9-16-ból kiindulva.

Már valószínűleg sokan várták a lefújást, holott még egy félidőn át nézhették, ahogy a Győr oktatott a pályán. Amivel nem leminősíteni szeretném a hazaiakat, de mindenki úgy játszik, ahogy hagyják, itthon – és sokszor a nemzetközi színtéren is – pedig úgy, ahogy a Győr hagyja, és bizony a vendégek nem sok levegőt hagytak az Wolféknak. A 41. percben „bele is fulladt” a közte tízbe (13-23) az Érd, majd tovább, szinte játszva lőtték góljaikat Ambros Martín lányai. A végjáték, vagyis a 49-55 perc kétségtelen a hazaiaké volt. Itt zsínorban lőtt 6 találattal valamennyire elfogadhatóvá tették Kovácsék az ekkor már nyilvánvaló vereséget a már kiengedő, fejben már talán azon elmélkedő győriek ellen, hogy melyik zenére döcögjék végig a hazaútat. Profi játékosokról van szó, így nyílván nem ez lehetett az oka a 9 percnyi győri gólcsendnek, az azonban elkönyvelhető, hogy a 10-ből most sem azt az egy meccset láttuk, ahol legalább megszorongatnánk a bajnoki címvédőt (23-31).

A Békéscsaba (tabella 9.!) ellen már egy sokkal simább, főleg a második félidőben egy jóval nyugodtabb, eredményesebb játékot produkáló csapatot láthattunk az Érd személyében, amit meg kell tanulni a helyén kezelni. Valószínűleg jót tesz a lányoknak, hogy a rossz sorozatot immáron maguk mögött tudhatják, valamint, hogy két irányítójuk (Triscsuk, és Bognár) is újra bevethető állapotban van. Klivinyi és Kovács átlövései sorra a kapuban landoltak, Oguntoye bravúrt-bravúrra halmozott a kapuban (3-6), ezzel rögtön az elején nyomatékosították a vendégek, hogy nyerni jöttek az éppen a Csabai kolbászfesztivál mámorában úszó Békéscsabára. Változatos, szívós játékkal 10-12-re álltak a felek 30 perc után.

Komolyabb izgulásra okot adó percek a 37-ben jöttek el, amikor előbb egyenlítettek a lilák, majd egy Szekeres kiállítást követően a vezetést is sikerült megszerezniük Glusica által (16-15). Wolf feltűnően motiváltan, nem utolsósorban pedig eredményesen játszott, amivel a 47. percre ismét a narancsmezeseknél volt az előny (18-19). Az utolsó tíz percben az érdiek „ledarálták” a vajnyi győzelmi reményeket dédelgető Békéscsabát, amivel megérdemelt győzelmet arattak a Viharsarokban, és megkezdték felzárkózásukat a felsőházba 20-26 (10-12).

 

Program:

2013. november 02. 18:00 Veszprém – Érd (NBI. elhalasztott találkozó pótlása)

2013. november 06. 18:00 Érd – MTK Budapest (NBI)

2013. november 10. SERCODAK Dalfsen – ÉRD (KEK)

Fotó: http://www.handballerd.hu/


Four Fingers Franky

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr588355736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása