Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Osztálykirándulás a legjobb csapatokkal - Fishing on Orfű 2013

2013. június 03. - Írókéz magazin

Hiába vagyunk túl a PAFE-n, hiába táncoltunk körbe meztelenül a tüzet Lackó barátunk szülinapján, hiába ittunk eszméletvesztésig Dirty Joke szülinapján, az idei Nyár nem akar elindulni. A borongós szürkébe öltözött eget csak néha hasítják át a kacér Nap szerelmet ígérő lándzsái, és mi továbbra is csak éljük a mackónadrágba bújtatott hétköznapokat. Este van, teleeresztjük a kádat, és csukott szemmel gondolunk a Csodára, melynek most júniusban, Orfűn már be kell következnie.

Foo

Lovasi jó arc. Az ilyesmi látszik az emberen. Lehetne a spanunk. Odarakhatnánk egy pesti gang korlátja mellé, éppúgy, mint bármelyik falusi kocsma teraszára, vagy egy sárga villamos végébe és pont ugyanúgy a helyén lenne, mint bárhol máshol a színpadon. Ha ez a fazon bulit tart, azon ott akarnál lenni. 2008-ban egy társával először hozta tető alá a Fishing On Orfűt, mely valószínűleg magán viselte az ötletgazdák szellemiségét, mert a nehézségek dacára már az ötödik alter kerti-házibuli kombó kezdődik június 19-étől. Alter? Ez a szó talán nem is jó már… túl sokat használják túl sokan, és lassan kezd megsavanyodni a szájban, mint a túlcsámcsogott rágó. Normális, felszabadult, laza, családias… ilyennek képzeljük Lovasit, és ilyennek képzeljük az Orfűi tábort is.

A fentiekre nem is kell jobb közvetett bizonyíték, mint az idei fesztivál off-road programkínálat… tudniillik itt a Mecseki medencének ebben a Panoráma kempingnek nevezett sarkában, nem feltétlenül kell megelégednünk a Koncert – Ivás – Bebaszás, idehaza sajnos a fesztiválozás szentháromságává emelkedett triangulumával.

Hosszúlépés Fröccs(kul)túra, kenyérsütés, barlangtúra, sportprogramok, és kábé még hatszázötvennyolc program hozza vissza azoknak az osztálykirándulásoknak a hangulatát, amikért megérné visszafiatalodni, és amiért titkon mindenki irigyli a gyerekét, unokaöccsét, vagy a szomszéd kissrácot. Valljuk be, ki ne akarna eltölteni egy ilyen hétvégét a barátokkal, kiszakadva végre a munka, a hétköznapok, a mindenféle hétvégi zenéstáncos, kocsmázós hétvégék egyhuzamából? Na ugye… Ráadásul ha mindezt megfejeli a hazai zenei élet krémje… hát nem nagyon marad kifogás.

Ez utóbbi szempontból az VI. FOO elég komoly dolgokat tesz le az asztalra idén is. Három színpad, két sátor, egy Pub adja majd a díszletet a szezon egyik legigényesebben összeválogatott szereplőgárdájának.

A 19-én speciális Kispál Nappal induló cirkusz minden porondján napi váltásban követik majd egymást a különféle stílusok képviselői. A csütörtök  a minőségi, a popba be nem gyömöszölhető különleges előadók napja lesz (bár ezt el lehetne mondani az összes napra). A Deli Máté nagyszínpadon PASO, Péterfy Bori, Punnany, Brains (csak hogy érezzétek), a Nagyszínpad2-ön Alvin, Soerii & Poolek, Subscribe,  és a Bear Cavalry-t az UK-ből kikísérő Gunning for Tamar. De lesz még Anna and the Barbies, Magashegyi is… ezzel más fesztivál kábé el is menne egy hétig, de itt ez még mindig csak az első nap…

Amíg a többi színpadon olyan bandák sürgetik a hétvégét, mint a Supernem, HS7, PUF, vagy a Kaláka(!), a Visat6 sátor a mai magyar underground hiphop legnépszerűbb arcait állítja csatasorba. Hősök, Belga, Akkezdet Phiai, Siska, Slam Poetry 16:00-tól… ez is elég sűrű, nem? Na de akkor a szombati, Deli Maté színpad? Kaukázus, Vad Fruttik, Kiscsillag. A Nagyszínpad2? Nemjuci, Óriás, Intim Torna. Nem elég? Akkor a Visat6 sátor – Szabó Balázs Bandája, Maszkura, Odett, Carbonfools, Pluto, Fish! Aztán még csak hogy sok legyen a jóból: Esti Kornél, Mary PopKids, Hó Márton… és kurvára nem ez a névsor vége! A kutya vacsorája, a feltörekvő KIPU, az Ivan és a Parazol (!), Stereomilk, Uzipov, Frenk, ésígytovább ésígytovább… asszem értitek a lényeget…

 


A teljes, négynapos bérlet ára 12.990 HUF, de aki csak a Kispál napi esszenciára kíváncsi, annak mindössze 2990 forintot kell letennie az asztalra, és ha utánanéztek, csak ez magában már megéri.

Három nap alatt ilyen koncentrátum, az nem hogy elég, de igazából utánozhatatlan. Lehet sok előadót, sok külföldi popszart felrakni jó pénzért a színpadra, de ilyen változatos összetételű, a saját műfajában extrát alkotó bandát összetrombitálni egy hosszúhétvégére… nos erre mondanánk, hogy utolérhetetlen, de biztosak vagyunk benne, hogy senkinek sem kellett kétszer szólni, hogy ’ – Hé, leugrotok Orfűre az Andrisékhoz?’ Nektek kell? Sejtettük :-)

http://fishingonorfu.hu/2013/foo.php

https://www.facebook.com/fishingonorfu

 

Dirty Joke

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr218355682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása