Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Gőzerővel készül lemezbemutató koncertjére a Magashegyi Underground

2013. március 19. - Írókéz magazin

A Magashegyi Underground tavaszra dobja piacra legújabb, egyelőre cím nélküli nagylemezét, aminek DVD-mellékleteként megjelenteti a februári szimfonikus koncertjének felvételeit is, amit még a teltházas Művészetek Palotájában tartottak. Itt egyébként egy-két új dalt már be is vetettek, a Rázz fel és az Álmatlanság pedig egy ideje a közönség kedvencei között szerepel, emellett a rádiók is előszeretettel favorizálják játszási listájukon. A hivatalos lemezbemutató koncertre április 13-án kerül sor a budapesti Akvárium Klubban.

A folyton új dolgokon kísérletező, önmaga határait kereső zenekar készülő lemezéről annyi már bizton elárulható, hogy hangvételében is más lesz, mint az előzőek.

A zeneszámok még személyesebbek, dinamikusabbak, sőt nőiesebbek lesznek, hiszen az új anyagon a bandával évek óta együtt dolgozó szövegíró Tariska Szabolcs (Amorf Ördögök, illetve Péterfy Bori dalszövegek is köthetők a nevéhez) egy kapcsolat történetét formázta dalokba, méghozzá egy nő szemszögéből. Két új számban pedig az egyik legtehetségesebb fiatal kortárs költő, az Akkezdet Phiaiból jól ismert, Závada Péter mutatkozik be szövegíróként. Szinopszis című verséhez a zenekar írt dalt, míg egy másik szerzemény esetében ő írt rapszöveget a Magashegyi Underground által komponált zenei alapokra.

Az album a zenekar eddigi életművéhez képest is sokszínű lesz, hiszen az elektronikus zene modern hangszínei és az amerikai neofolk hatásai ugyanúgy megtalálhatók lesznek az új anyag hangszerelésében. Ugyanakkor az elmúlt másfél év szimfonikus fellépéseinek hangzása és a játék lehetőségének folytatása óhatatlanul beleivódott a fülünkbe, ezért ez a hangulat tetten érhető lesz az új album néhány dalában. Emellett szerettük volna az élményt is felidézni, ezért a februári MüPa-koncertünk anyagából egyórás felvétel készült, ami az új lemez DVD-mellékleteként jelenik meg” – fogalmazott Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

Az Álmatlanság című dalhoz a közelmúltban forgatott szokatlanul tompa színvilágú, lassított felvételekkel készült klipben a Nemzeti Színház színésznője, Tenki Réka, valamint Takács Lilla, Kiss Anna Júlia és természetesen Bocskor Bíborka játsszák a főszerepet.

„Érdekes élmény volt számomra a kétnapos forgatás. Hencz Péter rendező a metakommunikáció lecsupaszított vázát próbálta megmutatni egészen egyszerű, álomszerű módon. Izgalmasnak találom, milyen kevés eszközzel milyen sokat lehet elmondani, és milyen erős hatást lehet elérni” – mondta Bocskor Bíborka.

 

További információkhoz juthattok:

http://www.magashegyi.com

www.facebook.com/magashegyiunderground

fotó: Zsólyomi Norbert

 

 

Four Fingers Franky

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr138355642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása