Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Szőke energiabomba és csajozás-pasizás a ZP-ben!

2012. szeptember 14. - Írókéz magazin

Amorf Ördögök, Love Band, Nemzeti Színház, Underground Diva. Ki köti össze ezeket a jól hangzó tulajdonneveket? Hát persze, hogy hazánk egyik legenergikusabb, elemi kisugárzású előadónője, a májusban szülési szabiról visszatért Péterfy Bori! A szünet után hatalmas lendülettel robognak tovább a Love Band-el: szeptember 15-én, szombaton a ZP-ben adnak fergeteges koncertet, novemberben pedig napvilágot lát a Fehér éjszakák névre keresztelt új, immár harmadik nagylemez.

Néhány éve egy ország kedvenc flörtre csábító refrénje volt a „hajolj bele a hajamba, dúdold bele, hogy labamba”, az extrémebbek pedig egyenesen arról ábrándoztak, hogy hova kéne harapniuk titokban, a kétes kimenetelű közeledési kísérletek mellett viszont egyvalami tuti: Péterfy Bori és az ex-Amorf Ördögökből álló szerelmes bandája 2007 végén berobbant a magyar könnyűzenei életbe, hatalmas fesztiválkedvenccé vált, és azóta is masszívan tartja impozáns pozícióját. A cím nélküli első lemezt a 2009-es 2, illetve a 2010-es 2B követte, Lovasi András Kossuth-díjas énekes-dalszerző (Kiscsillag, Kispál és a Borz), Tövisházi Ambrus producer-zeneszerző-énekes (Erik Sumo Band) és Tariska Szabolcs dalszövegíró-énekes (Magashegyi Underground) közreműködésével.

Az eredmény egy ellenállhatatlanul eklektikus stílusegyveleg, melyben egymást kiegészítve rezegnek együtt a diszkós és popos elemek, a sanzon, az erőszakosabb rock, a (nem hagyományos értelemben vett) reggae, és a pszichedelika, mindehhez pedig szerethetően elborult atmoszférát kölcsönöznek Tariska lírai metaforáktól terhes dalszövegei.

’Te vagy a belső sugallat, A ki nem mondott fogalmak. A születések köldöke, Az erdők őszi okkere. Te vagy a hajszínváltozás, A behunyt szemű lángolás. Az vagy nekem, mint a nap A kovászos uborkának.’


 

Mindez azonban mit sem érne a Krétakör egykori, illetve a Nemzeti Színház jelenlegi tagja nélkül, aki (már nem is annyira) underground dívaként is legalább annyira hiteles, mint színésznőként a világot jelentő deszkákon. A zenekar legközelebb a Zöld Pardonba varázsol pezsgő hangulatot szeptember 15-én, ahol hallhattok néhány vadiúj számot is (Csodaidő és Rész egész), vendégként pedig jelen lesz az Óriás zenekar frontembere, Egyedi Péter, akivel Bori az Újraélesztőt énekli.


 

Szingliként egy különleges társkereső játékban is részt vehettek: az egyedülálló csajokról a különbejáratnál polaroid képet csinálnak, ami egy dobozba kerül, a pasik pedig húznak egy fotót, és ha elnyeri a tetszésüket a látvány, akkor Bűvös vadászként eredhetnek a titokzatos nőstény nyomába. Érdemes keresgélni, ugyanis az egymásra talált párok ingyen sört kapnak a pultnál!


szexi ribizli

http://www.facebook.com/IROKEZ.magazin


A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr728355546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása