Kapcsolat: irokezmagazin@gmail.com ∗ +36-70-340-6544 ∗ http://irokez-magazin.blog.hu/

Írokéz magazin ∗pop-kultúr-mentálmagazin∗

Magashegyi Underground- Szívünk spammel, akarom mondani Magashegyivel van tele…

2012. június 28. - Írókéz magazin

Egyszer volt, hol nem volt, talán igaz sem volt… A Kaukázus varázsszó még a magyar underground berkekben nem túl otthonosan mozgó ártatlan lelkekben is minden bizonnyal felidéz valamit: Kardos-Horváth János bizarr, de mégis kellemes orrhangját, egy bevillanó koncertélményt, vagy egy már-már lírába hajló szövegrészletet. A 2009-ben sajnálatos módon visszavonuló zenekarból egy másik, nem kevésbé különleges banda nőtte ki magát, akik 2007 óta ostromolják hallójáratainkat dallambombáikkal: nyugi, a sérülésveszély igen csekély, a hangulatturbózás viszont garantált!

A Kaukázusban edződött Fűrész Gábort (basszusgitár), Toldi Miklóst (dobvirtuóz) és Fodor Máriuszt (billentyűsök) a Magashegyiben Szepesi Mátyás egészíti ki gitárjátékával, a hangszeres alapot pedig a celebelőkészítő táborként is definiálható Megasztárban feltűnt, majd szerencsére humánusabb és izgalmas kihívásokkal teli utakra tévedt Bocskor Bíborka teszi igazán fenségessé szuggesztív hangjával, és extrakedves, megnyugtató személyiségével. Természetesen nem felejthetjük el Tariska Szabolcsot sem: egy forgószél energiáit meghazudtolva suhan fel néha a színpadra vokálozni, illetve mesterien mixeli össze a szavakat a verseknek is beillő dalszövegekben (amúgy Péterfy Bori, a Kiscsillag, és a már nem létező Amorf Ördögök sikeréhez is hozzájárult már egy-egy gyöngyszemmel).

Igazi sokoldalú művészlelkek ők, akiket vétek beskatulyázni. Kísérletező szellemükről és bevállalós személyiségükről már többször tanúbizonyságot tettek, például a 2011 novemberében, illetve idén februárban a Művészetek Palotájában megrendezett nagyszabású szimfonikus koncertjeiken: az utóbbi során az Ezer Nap című album dalai voltak hallhatók új köntösben. Az amúgy is egyedi szerzeményeket az a Subicz Gábor varázsolta még különlegesebbé, aki már a PASO és az Erik Sumo Band muzsikáival is bűvészkedett.  Az Ezer nap- Szimfonikus Remix elnevezésű produkciót legközelebb július 7-én, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon hallgathatjátok meg a Talamba Ütőegyüttes, a Harmónia Garden Orchestra és a Discantus énekegyüttes lelkes közreműködésével. A színpadon zajló sokszereplős zenei orgiában így majdnem ötvenen vesznek majd részt: grandiózus lesz, és az ősszel esedékes új szimfonikus albumról is hallható lesz pár dallam, például az MR2 jóvoltából már ismert Rázz fel. Aki teheti, legyen a koncert szem- és fültanúja, és halmozza az élvezeteket, hiszen Veszprém ráadásul az egyik legmenőbb magyar város!

A bejegyzés trackback címe:

https://irokez-magazin.blog.hu/api/trackback/id/tr338355484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása